4 x bijzonder overnachten in eigen land

 

Terwijl ik dit stukje typ, kijk ik uit over een pittoresk binnenplaatsje met wit linnen gedekte tafeltjes, een prachtige grote boom die het hele terras van schaduw voorziet en een vrolijk klaterende fontein in het midden.

 

 

En nee, dit heerlijke tafereel speelt zich niet in Frankrijk af, maar gewoon in ons eigen land. Jon en ik maken er inmiddels een sport van om kleine maar unieke plekjes te vinden in Nederland voor een weekendje weg. En zeker met deze zomerse temperaturen hoef je absoluut niet de grens over voor dat ultieme vakantiegevoel. Nu moet ik bekennen dat ik soms door de bomen het bos niet meer zie en dat ik ook weleens compleet de mist in ben gegaan qua locatie (iets met Airbnb, de eigenaresse die met een ‘scharrel’ thuiskwam en wij vervolgens midden in de nacht op straat stonden omdat ik het gekreun écht niet meer aan kon) en daarom schakel ik tegenwoordig de hulp in vaniamreservations.com: een boekingssite die alleen de meest unieke hotels en B&B’s aanbiedt. Dus geen grote, onpersoonlijke Booking.com met honderden opties per stad, maar slechts een kleine selectie aan boutiquehotels die persoonlijk zijn uitgezocht door de eigenaresse van de site. Mocht je binnenkort een nachtje weg willen in eigen land en zoek je een speciale locatie, dan is dit lijstje met de meest unieke slaapplekken binnen Nederland iets om in je notities te zetten.

 

 

De Bosuil, Landgoed de Holtweijde

Als je ’s ochtends je gordijnen open doet, kijk je uit over het prachtige landschap van Twente. Je hoort niets anders dan de wind, een handvol vogels en met een beetje mazzel spot je een haas of ree vanaf je privéveranda. Voor wie een romantisch weekendje in de natuur zoekt, is dit een absolute aanrader.

 

 

Vliegtuigsuite Teuge

Ooit wilde ik Jon met deze locatie verrassen, maar uiteindelijk staken mijn gewijzigde filmopnames daar een stokje voor… Dit überdeluxe vliegtuig beschikt onder andere over een ligbad, een sauna en drie flatscreen-tv’s plus DVD-collectie. Maar met dat uitzicht en het ontdekken van alle ruimtes (ik zou alleen al een uur uittrekken om de cockpit te verkennen) kom je amper toe aan een filmpie kijken. Ik ga maar snel bezoekpoging twee wagen!

Beeld: De Vliegtuigsuite

 

 

De Pier Suites, Scheveningen

Als echte Hagenees vind ik dit wel een heel bijzonder plekje… Hier slaap je op de Pier, inclusief jacuzzi en balkon met uitzicht over de Noordzee. De volgende ochtend ben je als eerste op het strand om het beste plekje te veroveren.

Beeld: De Pier Suites via Instagram

 

 

De Gevangentoren Suite, Vlissingen

Het is even klimmen, maar na die tachtig treden wil je er ook nooit meer weg. Het uitzicht over de Westerschelde is adembenemend mooi en de suite voelt meteen warm en knus aan. Het restaurant beneden is ook zeker een aanrader.

Beeld: De gevangentoren

 

Door: Redactie Amayzine.com