4 tips om van die verdomde wespen af te komen

 

Onze lieve collega’s van FavorFlav hebben van eten hun vak gemaakt. Je moet bij deze lekkerbekken zijn voor de beste recepten, geinige weetjes en de laatste eettrends. Willen wij natuurlijk ook van op de hoogte zijn. Vandaag: zo kom je van die wespen af.

 

 

We zitten middenin in de zomer en hoewel het heel wat vergt om mij van m’n eten af te leiden als ik er eenmaal goed voor zit, zijn deze bastards toch wel heel irritant: wespen. Ze kunnen de lol van een etentje buiten flink vergallen als de helft van je gezelschap de hele tijd opstaat en achteruit probeert weg te komen, en meppen helpt niet. Dus legden we ons oor te luisteren en kwamen aan deze tips om ze weg te jagen!

 

Het blijft natuurlijk een beetje Klazien uit Zalk-werk om wespen te verjagen met natuurproducten, of op z’n gunstigst zijn het huis-tuin-en-keukentips, maar hey – dit is bij uitstek een probleem dat daarom vraagt! En zolang we in wesp-hoogseizoen zitten, zijn alle tips welkom wat ons betreft. Dit zijn er een paar:

 

Kruidnagel
Nu snap ik beter waarom in Indonesië zoveel kretek sigaretten (tabak met kruidnagel) gerookt worden. Tegen de beestjes waarschijnlijk! Naast het feit dat veel ménsen van die meur ook hard weg willen rennen, schijnen wespen een hekel te hebben aan de sterke geur van kruidnagel. Overigens zijn we dol op kruidnagel in ons eten hoor. Ik raad je gewoon ten zeerste aan die vieze peuken nooit te gaan roken, maar wat je wel kan doen: vul een bakje met water en stop daar een paar kruidnagels in. Ververs beiden af en toe en zie ze (weg)vliegen, die stomme wespen.

 

Koffiefikkie
Niet doen met kleine kinderen in de buurt maar zit je veilig op een open plek, probeer dan eens wat gemalen koffie in een oud kopje aan te steken met een lucifer. Deze walm schijnen wespen echt supergoor te vinden. En eerlijk gezegd begrijp ik wel waarom…

 

Sproeien maar
Een plantenspuit met water bij de hand hebben schijnt ook te werken. Ik zou denk ik te bang zijn om een wesp zo op de kast te jagen, maar er zijn mensen die erbij zweren. Wel voorzichtig zijn dat ie niet woedend terugkomt wanneer hij zich heeft afgedroogd in z’n wespennestje!

 

Puur natuur
De takken van tomatenplanten en muntplanten (die je voor van alles kunt gebruiken) schijnen ook een geur af te geven die wespen niet op prijs stellen. Een klein takje afbreken en op je tafel leggen lijkt ons een makkelijke en natuurlijke manier om te proberen ze op afstand te houden.

 

En anders? Pray for rain… of heb jij nog onmisbare anti-wespen tips?

Door: Redactie FavorFlav