Halloween beauty

 

 

Anita: Natuurlijk is een echte Halloween make-up-look niets voor mij! Ik ga echt niet de hele dag met een spinnenweb op mijn hoofd lopen, of mijzelf schminken als een vampier, en dan mensen laten schrikken. Ik moet er niet aan denken. Maar een subtiel Halloween-grapje, dat vind ik nu juist wel weer heel erg leuk.

 

 

 

Halloween is overgewaaid uit Engeland en Amerika en wordt elk jaar populairder in ons land. Het bekendste symbool van Halloween is natuurlijk de uitgeholde pompoen met een gezichtje erin.

 

Waar komt Halloween vandaan?

 

De naam Halloween is afgeleid van Hallow-e’en, oftewel ‘All Hallows Eve’ (Allerheiligenavond). Al in de vijfde eeuw voor Christus vierden de Kelten het feest als een soort oudejaarsavond. Op 1 november begon het Keltische nieuwjaar, een mooi moment om de overgang van zomer naar winter te vieren; de oogst was binnen, het zaaigoed van het volgende jaar lag klaar.

 

De Kelten geloofden dat alle doden van het afgelopen jaar samen kwamen om een lichaam van een mens of dier te kiezen waarin ze de aankomende twaalf maanden zouden blijven wonen, totdat ze in vrede mochten gaan rusten in het hiernamaals. Men maakte zowel de huizen als zichzelf zo onaantrekkelijk mogelijk, om de dolende geesten te weren.

 

In de negentiende eeuw, toen veel Ieren de overstap naar Amerika maakten, is het feest steeds groter en populairder geworden.

 

Ik geef je 9 subtiele make-up-tips voor Halloween:

 

 

 

1. Ei-gele nagels

Het is de modekleur voor dit najaar, okergeel, maar toch is het even wennen om die gele kleur op je nagels te zien.

Essie 581 fall for NYC € 9,99

 

 

2. Smokey eyes

Nu zijn smokey eyes altijd een goed idee, maar juist met Halloween kun je echt ‘all the way’ gaan. Als je boven je pupil een iets lichtere kleur aanbrengt, lijken je ogen groter.

BE Creative Quad Eyeshadow € 18,85

 

3. Extra lange en extra dikke wimpers

Het is even een handigheidje, maar als je op Halloween begint met oefenen heb je met kerst de mooiste wimpers van het jaar. De nepwimpers zijn van echt haar, vloeien perfect samen met je eigen wimpers, en je kunt ze meerdere malen gebruiken.

Hema nepwimpers € 5

 

4. Cat eyes!

De curve in deze mascaraborstel zorgt ervoor dat de wimpers mooi naar buiten krullen. Je blik wordt opener en dat is perfect voor een cat-eye-look.

Bourjois Eye Catching Volume mascara € 10,19

 

5. Diepe blush

Benadruk de vorm van je gezicht en breng de blush aan op het meest uitstekende deel van je wangen, en ga vanaf je oor richting je neus. Gebruik boven de blush wat lichtere poeder voor een optimaal resultaat. Je zal zien dat het effect zeker zo mooi is als je wat zwaardere blush en highlighter aanbrengt.

Pupa Contouring  & Strobing € 24,95

 

6. Bloedrood of bessenrood?

 Door de intense pigmentatie van deze vloeibare lipstick kun je de lippen makkelijk iets breder tekenen en vol inkleuren. De lipstick blijft 24 uur zitten en het kokosextract verzorgt de lippen tegelijkertijd.

Max Factor Lipfinity Velvet € 10,19

 

7.  Extra lange nagels!

Halloween is hét moment voor lange nagels in welke kleur dan ook. Druk de nepnagel tien seconden op je eigen nagel en vast zitten ze. Wil je ze langer gebruiken, druk dan meermalen per dag de nagels aan.

H&M press on nagels € 6,99

 

8. Pompoen-masker

Wist je dat pompoen een voedend effect heeft op je huid? Dit sheetmasker bevat een veganistische formule met pompoen, granaatappel en aloë vera.

Face Love Halloween € 4,99

 

9. Een bliksemschicht bij je oog 

Een bliksemschicht of een doodshoofd? Deze merkstiften voor je huid hebben een intens zwarte kleur en zijn er in meerdere tekens. Doe de bliksemschicht vlakbij de buitenkant van je oog voor een optimaal effect.

Rimmel Ink on me via Kruidvat € 8,99

 

 

 

 

Door: Anita Willemars

 

Anita Willemars volgt al ruim 25 jaar alle trends op de voet. Voor Franska.nl vlogt ze o.a. wekelijks over nieuwe beautyproducten en laat ze zien wat wel en zeker ook wat niet werkt.