Oh, oh, oh,

die Macron

 

Even dacht May dat we heel wat van Macron konden leren. Maar toen ging het toch mis

 

Prinsjesdag. Ik verheug me heus op de hoedjes en likkebaard al bij de gedachte aan de outfit van Máxima, die zal hoe dan ook zonder weerga zijn zo mooi, maar verder vind ik het toch een poppenkast. We weten meestal al wat we niet mochten weten. Alles is geregisseerd. Zelfs als het per ongeluk eerder is gelekt. En als er een waarheid wordt gepresenteerd, is die ook gemodelleerd. Afijn. Bovendien vind ik het vrij ouderwets allemaal. Nu is de grens tussen traditie en uit de tijd uiterst dun dus moeten we deze dag koesteren, maar toch. Heel hip is het allemaal niet.

 

Neem dan Emmanuel Macron. Die is het Elysée toch een potje aan het ophippen. Bekijk hun website en je ziet de meest recente tweets netjes verzameld. Ook word je uitgenodigd een bericht aan de premier te schrijven. Er staat al een e-mail voor je klaar. Verder zie je op de homepage de dag-agenda van de premier. Wie hij ontmoet en waar. Heel overzichtelijk en inzichtelijk. Zo heeft hij vandaag om 17:00 uur een samenzijn met Aga Khan, vind ik toch leuk om te weten.

 

Maar het leukste komt nog. Om het Franse chauvinisme (niet voor niets een Frans woord) nog wat extra aan te laten zwellen, heeft monsieur Macron een complete webshop ingericht met spullen die de nationale eer en trots onderstrepen. De mokken met het portret van de premier sla ik even over, maar de sweater met FRANÇAISE erop deed mijn hart sneller kloppen. Net als het linnen tasje met Première Dame, de officiële titel van Brigitte Macron. Het is leuk en het is slim, want zo kun je de liefde voor Frankrijk ook de grenzen over sturen. De shop levert namelijk ook aan het buitenland.

 

 

 

Dus ik zwiepte sweater en linnen tasje ‘au panier’ en voelde me een beetje dichter bij Emmanuel en Brigitte. Tot ik de verzendkosten moest accorderen. 53 euro. Ik herhaal: drieënvijftig euro. Zijn ze nou helemaal van de ratten besnuffeld daar in het Elysée?! Wordt dat persoonlijk door Brigitte bezorgd of zo?

 

Het zelf met de Thalys halen, is goedkoper. Misschien moest ik dat maar doen. Als Macron mijn truitje dan inpakt, praten we nergens meer over.

 

Door: May-Britt Mobach