3 x waarom mensen die te laat komen het leukst zijn

 

Wij hebben een vriend die altijd te laat is. En meestal ook onbereikbaar. Inderdaad, ontzettend irritant.

 

 

 

Maar zodra hij zijn bekrulde hoofd om de hoek steekt, vergeef je hem alles. Meteen. Mijn lief had laatst een geweldige analyse. Wat onze vriend zo irritant maakt, is meteen zijn leukste eigenschap. Hij gaat zo op in het moment dat hij alles wat daarna op de agenda staat vergeet. Hij trakteerde ons ook weer zo vaak op een paar uur extra gezelligheid terwijl hij eigenlijk dit en dat had moeten doen.

 

En nu is onze aanname ook wetenschappelijk bewezen. De universiteit van Washington zag in een onderzoek dat een bepaalde groep mensen zich echt kon verliezen in de tijd terwijl er toch een klok en een scherp schema aanwezig was. Zoals je de tijd kunt vergeten als je “even” je Instagram wilt checken, zo verliezen zij zich in van alles. De hele dag door.

 

Is er dan echt niets aan te doen?

 

Nou heus wel, want wij vergeven het onze laatkomende vriend misschien makkelijk, maar als het een werknemer betrof zou ik het een stuk minder grappig vinden allemaal. Dus wat kleine tips.

 

1. Koop een timetimer

Oftewel een kinderklok. Daarmee kun je de tijd die je aan iets wilt besteden in een rood vlak omzetten. Dat vlak wordt steeds kleiner zodat je echt visueel voor je ziet hoeveel tijd je nog hebt. Dat werkt vaak beter dan de abstractere klok.

 

2. Bescherm jezelf

Moet je ergens om 08:30 zijn, zet dan 08:15 in je agenda. Dan geef je jezelf van nature een kwartiertje speling. Ook geen gek idee om je horloge een paar minuutjes vooruit te zetten.

 

3. Verplaats je in de ander

Je bedoelt het allemaal niet kwaad natuurlijk, maar stel je even voor hoe jij het zou vinden als je altijd weer op iemand moet wachten. In regen, kou, weer of wind. Niet fijn. Get your act together en laat je op momenten dat het mag even helemaal lekker opgaan in het moment want dat vinden we natuurlijk wel weer heel leuk.

Door: May-Britt Mobach

Afbeelding van May-Britt Mobach