3 x  de leukste partydrankjes

 

Laten we proosten op kerst, het afgelopen jaar, het nieuwe jaar én op elkaar.

 

 

Mijn favoriete kerstquote is nog steeds: “Ik wens je een witte kerst. Maar als de witte op is, drink dan de rode.” Zo is het. En als de wijn op is, maken we gewoon andere drankjes. Ik heb de 3 leukste voor je verzameld.

 

Kerstsangria

Het is altijd sangriatijd. In de zomer op het terras , maar zeker ook in de winter. Maak een lekkere kan sangria, maar kijk uit, je drinkt het zó weg. Je kunt het in een leuke schaal maken, maar ook in een kan. Meng 1 liter rode wijn met 200ml sinaasappelsap en 300ml bruisend water. Voeg een grote scheut Licor 43 toe en doe er 2 kaneelstokjes bij. Vervolgens doe je er fruit bij (naar keuze). Ik doe er sinaasappelschijfjes, schijfjes limoen, stukjes appel en granaatappel in. Wat verste munt erbij en je kunt nog wat extra kaneelpoeder toevoegen.

 

Gingerbread cocktail

Voor deze cocktail heb je een cocktailshaker nodig, maar je gasten zullen verrast zijn als ze zo’n mooie cocktail voor hun neus krijgen. Doe wat ijsblokken in de cocktailshaker. Vul de cocktailshaker met 250ml advocaatlikeur, 250ml wodka, 250ml Kahlúa, wat ahornsiroop of stroop en een snuf gemalen gember. Even heel goed shaken en serveer de cocktails met wat slagroom en kaneelpoeder of kaneelsuiker.

 

Cranberry mimosa

Heb je weleens een mimosa gedronken? Het perfecte drankje voor een feestelijke brunch: champagne met sinaasappelsap. Erg gevaarlijk, want… veel te lekker. Nu maken we de mimosa kerst-editie: cranberry mimosa. Vul een champagneglas voor 1/3 met cranberrysap en 2/3 met jouw favoriete bubbels. Je kan eventueel nog wat sinaasappelsap toevoegen als je cranberrysap iets te zuur vindt. Doe er wat bessen en een takje rozemarijn in.

 

CHEERS!

 

 

Door: Meagan Suares

Meagan woont in een studentenhuis in hartje Amsterdam met zes gillende huisgenoten. Studentenmaaltijden vindt ze maar niks, dus staat ze elke avond in de keuken voor iedereen te koken. Ze is dol op reizen, gezelligheid, lekker eten, drinken en ‘af en toe’ sporten.

Fotografie: Nikita Holst

Afbeelding van Meagan Suares