Je moet er snel bij zijn!

Snel naar het Amsterdamse bos om te genieten. Met dank aan Japan.

 

In het Bloesempark in het Amsterdamse Bos staan 400 kersenbomen. Vorige week was het nog een kale boel daar in dat park. Maar in een paar dagen tijd zijn de bloesems uit hun knopjes geknald en hebben ze een explosie van pril lenteroze veroorzaakt.

 

Met het kersenbloesemfeest (Hanami Matsuri) vieren Japanners de komst van de lente. Het is een goed gebruik om dan met familie en vrienden onder de bloeiende kersenbomen te gaan picknicken. De kersenbloesem (Sakura) symboliseert in Japan een nieuw begin, maar verwijst tegelijkertijd naar de vergankelijkheid van het leven. Mocht het morgen gaan regenen of waaien, dan kan het namelijk in een paar dagen gebeurd zijn met de bloesems. Je kunt er dus maar beter snel bij zijn!

 

Deze 400 bomen werden overigens in het jaar 2000 aan Amstelveen geschonken door de ‘Japan Women’s Club’ om 400 jaar betrekkingen tussen Nederland en Japan te vieren. 200 bomen hebben een Japanse vrouwennaam, 200 bomen een Nederlandse vrouwennaam.

 

 

Brigitte Bormans

 

Brigitte werkte jarenlang als culinair journalist en heeft twee kookboeken op haar naam staan. Sinds 2004 is ze directeur/eigenaar van Erfgoed Logies. Zonder schrijven kan ze niet. Franska zag wel iets in haar columns. Die gaan over haar leven, over vriendschappen, over liefde en over haar huwelijk dat gepland staat voor komende zomer. Brigitte heeft een stiefdochter, stiefzoon en dochter uit haar eerste huwelijk. Met haar verloofde heeft ze Jip: een plaatje van een Australian Sheppard. 

 

beeld: Math Ter Horst