Een overnachting met ontbijt. Zomaar te winnen!

Ja, je leest het goed! Deze overnachting kun je winnen. En je mag iemand meenemen en het ontbijt is ook nog eens van het huis!

 

Waar vroeger de tram tussen Assen en Coevorden stopte, is het nu heerlijk dineren en logeren. En hoe kan het ook anders, met dit oer-Brabantse echtpaar aan het roer? Gastvrijheid? Het is Simone Diesveld en Jaap Blokland letterlijk met de paplepel ingegeven. En dat is voelbaar zodra je hun heerlijk informele restaurant binnenwandelt, waar de inrichting warm en licht is en je voor de verandering nu eens niet zowat bij de buurman op schoot zit, maar gewoon lekker veel ruimte en privacy hebt. Jaap staat zelf overigens achter het fornuis. Qua hand van koken houdt hij het simpelweg op eigentijds en vers. Met natuurlijk voor ieder seizoen een nieuwe kaart, die steevast wordt gevierd met zijn inmiddels fameuze proeverijtjes. In de zomer, of als het weer dat toelaat, wordt er buiten op het terras geserveerd. Dat terras grenst aan de tuin waar kinderen zich kunnen uitleven op de houten speeltoestellen zodat ouders en grootouders nu eens wél ongestoord kunnen genieten.

 

 

 

Over ongestoord gesproken: omdat het hier ’s nachts zo ontzettend stil en donker is – en omdat de bedden van zeer goede kwaliteit zijn! – is het hier ook vorstelijk overnachten. Daartoe zijn op de bovenverdieping drie luxe suites gecreëerd die net zo ruim en sfeervol zijn als het restaurant, terwijl de mate van comfort er zelfs nog iets verder gaat. Naast de drie suites is er op de voormalige deel van de boerderij een luxeappartement voor twee personen, met eigen ingang en besloten terras, ruime living, designkeuken met kookeiland en een aparte slaapkamer.

 

 

Tot slot nog even over de ligging: Het Tramlokaal ligt in de oude dorpskern van Meppen. Buiten de grenzen van dit piepkleine dorpje laat het Drentse landschap zich van zijn beste kant zien. Wandel- en fietsmogelijkheden zijn er talloos en ook rustzoekers komen volop aan hun trekken. In de directe omgeving zijn twee golfbanen, diverse maneges, een schitterende beeldentuin en tal van galerieën en historische bezienswaardigheden.

 

 

Wat wil een mens nog meer, inderdaad.

 

Informatie en boekingen via de website van Erfgoed Logies of rechtstreeks bij het Tramlokaal.

 

WINNEN?

Lijkt het je wat om hier een gratis nachtje te gaan genieten? Met z’n tweetjes en inclusief een fijn ontbijt? Ga dan naar de Facebookpagina van Franska.nl en reageer daar op het betreffende artikel. Geen Facebook? Stuur je mail naar winnen@franska.nl

 

 

 

Door: Brigitte Bormans

 

Brigitte werkte jarenlang als culinair journalist en schreef twee kookboeken. In 2004 werd ze directeur/eigenaar van Erfgoed Logies. Maar zonder schrijven kan ze niet. Gelukkig zag Franska wel iets in haar columns, kwam van het een het ander en mag er nu ook over andere zaken worden geschreven.