Strandgangers opgelet

Een parasolletje mee, handdoek in de tas en neerploffen maar. Wat is het Nederlandse strand toch heerlijk.

 

Het is een uitstekend plan om naar het strand te gaan. Want, zo blijkt uit onderzoek: zij die vaker de kust opzoeken zijn gezonder. Het is bewezen dat mensen die vaak naar zee gaan of zelfs aan zee wonen minder last hebben van psychische problemen. Het zijn actievere mensen en ze hebben doorgaans ook een socialer leven. Kortom: het strand maakt je gelukkiger en gezonder.

 

Mocht je dus twijfelen of je weer eens naar Zandvoort of Bloemendaal zal gaan… vooral doen. Het is een opkikker voor ieder humeur. Zelfs mensen die angstig zijn of in een dipje zitten, knappen op van een dag aan de kust. Hoe het komt, is niet helemaal duidelijk, maar die golven die aanspoelen… dat heeft wel iets therapeutisch, nietwaar? En alle ijsjes en kibbeling helpen daar ook wat aan mee, ja. Snacken mag, op het strand. Zon op je gezicht, wind in de haren en turen over dat oneindige water; opeens zakt alle spanning weg. Je bent zeker niet de enige: het strand is écht een goed idee als je even niet lekker in je vel zit. 

 

Mocht je nou écht geen tijd hebben om naar zee te vertrekken, dan is er een slimme truc die je hersenen een beetje voor de gek houdt. Je kunt namelijk ook foto’s bekijken van stranden, golven en mooie kusten, dat werkt ook, je wordt er stiekem een beetje blijer van. Maar een dagje strand in deze lange hete zomer moet wel lukken, toch? Wij weten het wel… want dit jaar hebben we eindelijk geen duur vliegticket naar Spanje of Portugal nodig. In Nederland is het één groot tropisch feest. Proost!

 

Door: Redactie Franska.nl