2018 X niet aan voornemens doen

 

2018 redenen waarom je niet aan goede voornemens moet doen

 

1. Die sportschool? Laat maar! In de sportwinkel hangt nu alleen nog maatje 36 en bij de “grote” maten is 38 als eerste uitverkocht. Je gaat dus in je oude kloffie naar de sportschool, voelt je daar doodongelukkig en haakt meteen weer af. Zonde van de moeite en niet doen dus als je in het nieuwe jaar een beetje aardig voor jezelf wilt zijn! Begin gewoon in maart, als iedereen weer weg is, en houd het dan vol!

 

2. Afvallen kan trouwens sowieso veel sneller! Grote borsten zijn namelijk weer uit. Laat die dure F-cup dus weer terugbrengen naar een gezellige B en je bent in één keer 4 kilo lichter.

 

3. Tijd overhouden voor iets leuks? Wordt lastig! Alleen al ‘boodschappen doen’ zal steeds meer tijd in beslag gaan nemen. Door de keuze uit 688 soorten thee, 534 verschillende koekjes, 321 uiteenlopende soorten wasmiddel en 47 verschillende modellen maandverband, bijvoorbeeld. En dan heb je dat gedoe bij die scankassa (die het nooit doet) nog voor de boeg! Houd daar dus rekening mee in de agenda!

                                                                     

4. Gezellige dingen doen met vriendinnen kan daar trouwens uit! Het draait toch altijd uit op een drama. Eerst duurt het drie maanden om een datum te vinden waarop iedereen kan, daarna worden ieders beperkingen in de groep gegooid (om te duiden waarom er écht niet kan worden gelopen, gefietst, gegeten, gedronken, gekeken of geluisterd) en alles gezellig afsluiten met een etentje zit er ook al niet meer in. Er is namelijk geen restaurant te vinden waar ze zowel biologisch, als zoutarm, lactosevrij, zonder toegevoegde suikers of glutenvrij koken. Streep erdoor dus! Alleen nog appen met elkaar en gewoon allemaal thuis eten. Na drie maanden is iedereen het zat en kunnen we weer ‘connecten’. Tenminste, als Postbus 51 niet iets onderneemt tegen de verengelsing van de Nederlandse taal.

Want dán gaan we weer gewoon ‘bonden’. Of nee… Nou ja… We maken weer contact met elkaar en gaan elkaar weer zien.  

 

5. Maar gezonder eten kan dan dus evengoed geschrapt worden, want nóg meer voedselhypes passen simpelweg niet in de restaurantkeukens of de schappen van de supermarkt. Er dient nu al na elk verkocht artikel een vakkenvuller te worden aangerukt, en om dat goedkoop te houden mogen die niet ouder zijn dan een jaar of zeven, lijkt wel. Het wachten is dus op een buitenlandse actie om kinderarbeid in Nederland tegen te gaan, en hopelijk komt er dan weer winkelpersoneel waar je ook nog iets aan kunt vragen. 

 

6. En meer goede doelen steunen kan ook van de lijst! Alles gaat tegenwoordig via één gironummer en gezien het feit dat we in eigen land niet eens goed kunnen omgaan met elkaar, en het milieu, komen we op hulpbehoevende landen inmiddels behoorlijk klunzig over. Het is dus wachten tot ze zich daar achter de oren gaan krabben over het waarom van onze betweterigheid (terwijl we er in eigen land zo’n bende van maken). Maar tegen die tijd kunnen we hopelijk het woord “dom” sms’en naar 4333 en onszelf er weer bovenop helpen.

 

7. Maar let op! Me niets meer aantrekken van wat anderen vinden, valt in de categorie ‘gevaarlijk!’. Je moet juist wél nadenken over hoe je op anderen overkomt! En dan niet met je auto, je kleding, je haar, je filmpje of je selfie, maar door wat je zégt en wat je dóet. Denk daar dus even aan als je anderen wilt laten zien hoe leuk je bent in 2018!

 

8. Maar vaker “nee” zeggen, is dan weer wel een goed idee! Gewoon keihard nee zeggen tegen goede voornemens die toch geen standhouden dus! 

 

Zo! Dat waren de eerste acht. En omdat niet overdrijven ook op de lijst staat, laat ik die 2010 andere maar zitten. Fijn 2018!

 

 

Bij veel van wat ze dagelijks tegenkomt filosofeert én associeert Tineke (schrijfster/moeder/fotograaf/toneelregisseur/echtgenote) erop los.

Fotografie portret: Esmee Franken, Visagie Linda van Ieperen, Haarstylist Mandy Huijs