YES! Ik mag er twee weggeven

Dit wil je niet missen. Even klikken, kijken en meedoen!

 

Jaaa! Vandaag mogen we twee boeken weggeven van Russel Norman. Het kookboek Venetië. Voor elk seizoen heeft Russel heerlijke recepten uit de Venetiaanse keuken.

 

Een paar jaar geleden ben ik in Venetië geweest en meteen verliefd geworden op de schattige straatjes, de romantische sfeer en het heerlijke eten. Doe mij maar zo’n heerlijk Venetiaans gerecht, dan doe ik mijn ogen dicht en ben ik even daar!

 

Heb je binnenkort vrienden of familie over de vloer? Deze bruschetta’s zijn weer net even anders én leuk om te proeven met zijn allen.

 

Dit heb je nodig

Bruschetta met gegrilde  asperges, geitenkwark en SPECK voor 4 personen

 

  • 8 middelgrote groene asperges, houten onderkantjes verwijderd
  • Extra vergine olijfolie
  • Zoutflakes
  • 4 flinke sneden zuurdesembrood van 2 cm dik
  • 1 teen knoflook, gepeld
  • 4 grote plakken Speck (of prosciutto als je niet aan Speck kunt komen), flinterdun gesneden
  • 150 g geitenkwark
  • Handvol erwtenscheuten (AH) of andere kiemgroenten
  • Versgemalen zwarte peper

 

 

Zo maak je het

 

De transformerende eigenschappen van directe hitte en vlammen zijn weliswaar goed bekend bij echte barbecuefans, maar minder in de keuken thuis. Om die reden haal ik mijn grillpan graag tevoorschijn, niet alleen om de smaak van het schroeien, maar ook vanwege de mooie grillstrepen op de ingrediënten die je op dat gloeiend hete, geribbelde oppervlak legt…

 

Dit gerecht kwam vrij onverwacht in me op toen ik op een ochtend bij de groente- en fruitboot aan de Via Garibaldi stond, gewoon omdat de asperges naast de erwtenscheuten lagen. Het resultaat was verrukkelijk. Tiroler speck is een heerlijke, licht gerookte ham uit Alto Adige. Laat hem zo dun snijden dat het licht erdoorheen schijnt als je een plakje voor het raam houdt.

 

Als de asperges meer dan 1 centimeter dik zijn, moeten ze eerst worden geblancheerd. Breng daartoe een grote pan met gezouten water aan de kook, leg de asperges erin en kook ze maximaal 2-3 minuten. Dunnere asperges hoeven niet te worden geblancheerd. In beide gevallen moet het houterig onderkantje er wel af worden gesneden.

 

Wrijf het gehele oppervlak van de grillpan in met een beetje olijfolie en zet hem op hoog vuur. Vet de asperges met je handen in met wat olijfolie. Leg ze in de grillpan en verkruimel er wat zoutflakes over. Draai ze na een paar minuten voorzichtig om met een keukentang en doe dat zo vaak tot ze rondom mooie grillstrepen hebben. Snijd de asperges in schuine stukjes van 3 centimeter en zet ze opzij.

 

Wrijf het brood aan beide kanten in met een beetje olijfolie en leg de sneetjes in de hete grillpan. Na een paar minuten per kant moet het brood ook mooie, donkere grillstrepen hebben. Snijd de teen knoflook doormidden en wrijf zachtjes met het snijvlak over één kant van het brood. Verdeel ze over vier borden. Leg de plakjes speck er voorzichtig op, met een paar vouwen om wat hoogte te creëren. Schep er wat toefjes geitenkwark op en verdeel de asperges en erwtenscheuten er gelijkmatig over.

 

Voeg tot slot een beetje zout en peper toe en besprenkel alles met olijfolie.

 

 

Wil je dit boek winnen?

 

Gewoon even reageren op het Facebook-bericht over deze win-actie. Geen Facebook? Doe dan maar een mailtje naar winnen@franska.nl. Morgen maak ik de winnaar bekend.

 

Door Meagan Suares

 

Meagan is redacteur bij Franska.nl. Ze woont in een studentenhuis in hartje Amsterdam met zes gillende huisgenoten. Studentenmaaltijden vindt ze maar niks, dus staat ze elke avond in de keuken voor iedereen te koken. Ze is dol op reizen, gezelligheid, lekker eten, drinken en ‘af en toe’ sporten.

 

 

 

Venetië – Russel Norman

€29,99 –  Karakter Uitgevers B.V.