Spaghetti alla carbonara

 

Zó maak je dus de échte spaghetti carbonara. Lekker dat ie is!

 

In het kookboek Reishonger neemt Sabine Koning je mee naar de wereldkeuken. Al haar favoriete internationale recepten heeft ze gebundeld in haar boek. Natuurlijk konden we het op Franska.nl niet laten om haar Italiaanse recept met je te delen, want wat is dit lekker! (En zo gepiept.)

 

“De meningen over de juiste uitvoering van Pasta alla Carbonara zijn nogal verdeeld. Waar de één er een soort roomsaus van maakt, mikt de ander er champignons en andere groenten doorheen. Maar wee je gebeente als je een échte Italiaan uit Lazio, de streek waar Carbonara oorspronkelijk vandaan komt, de pasta voorschotelt op die manier. Dan zul je de wind van voren krijgen. Carbonara is de naam van de saus die meestal gegeten wordt met spaghetti. Hij wordt gemaakt met goedkope ingrediënten waardoor het vroeger gezien werd als een echte arbeidersmaaltijd. Vandaag de dag kom je ‘m echter tegen op vrijwel iedere menukaart en dat is ook de reden dat ik mijn carbonara-recept in dit boek wilde plaatsen. Niet in de laatste plaats omdat dit naar mijn bescheiden mening de lekkerste pasta is die er bestaat.”

 

Dit heb je nodig

Voor 2 à 3 personen

  • 300 gr ongekookte spaghetti
  • 3 eieren + 1 eidooier
  • 30 gr pecorino – geraspt
  • 2 el olijfolie
  • 150 gr pancetta – in blokjes
  • Peper en zout
  • 30 gr Parmezaanse kaas – geraspt

 

Zo maak je het

1.. Kook de spaghetti volgens de aanwijzingen op de verpakking.

2. Klop de drie eieren en de eidooier samen met de geraspte pecorino, peper en zout in een kommetje los

3. Verhit de olijfolie in een grote pan (bijvoorbeeld een wok, al is dit waarschijnlijk heiligschennis in de ogen van de Italianen) en bak hierin de pancetta knapperig.

 

4. Schep de spaghetti, zodra die gaar is, bij de knapperige pancetta in de pan. Haal de pan van het vuur en roer de opgeklopte eieren door de warme pasta.
5. Serveer de Pasta alla Carbonara direct en garneer deze met de geraspte Parmezaanse kaas.

 

Eet smakelijk!

 

 

 

Reishonger
Sabine Koning
9789046822067
Uitgever: Nieuw Amsterdam