Zo leer je te manifesteren

 

Als je uitspreekt wat je graag wil, dan lukt het ook. Veel mensen geloven in deze wet, maar je kunt meer doen om dromen uit te laten komen, zoals bijvoorbeeld manifesteren.

 

 

‘Daar is niets zweverigs aan,’ zegt manifestatie-expert Willemijn Welten, waar ik wat vragen op af mocht vuren.

 

Wat ís manifesteren eigenlijk?
‘Manifesteren is iets wat iedereen al doet. Denk maar aan het huis dat je hebt, je baan of misschien een vriend of vriendin. Maar je manifesteert ook zelf de dingen die je liever niet wilt: door angsten of onzekerheid saboteer je dromen. Als je maar vaak genoeg denkt dat iets niet goed uit gaat pakken, dan lukt het ook niet. Er is een vooroordeel dat manifesteren zweverig is, maar het is juist heel aards. Manifesteren is je dromen naar aarde halen om ze te bewerkstelligen en die eerste stap te zetten.’

 

En kun je het echt leren?
‘Als jij opgegroeid bent met het idee dat je iets niet kan, dan is het een hele klus om dat te doorbreken. Het hoeft niet meteen heel groot, je kunt klein beginnen. Ik zet ’s ochtends mijn intentie voor een dag, van wat ik wil bereiken. Door me daarop te richten lukt dit ook. Heb jij een drukke chaotische dag in je koppie, dan krijg je een drukke chaotische dag. Begin met iets kleins, zoals de intentie dat alles meewerkt en je bij elke afspraak op tijd komt of dat je een bos bloemen wenst. Kleine intenties komen meestal snel.’

 

Maar hoe begin ik met manifesteren?
‘Eigenlijk zijn er drie stappen. Je begint met het zetten van een intentie. Wat wil je manifesteren? Een nieuw huis, een liefde of misschien iets groters, zoals de wereld een beetje mooier maken? Een intentie kan zo concreet of vaag als je zelf wilt. Daarna ga je voelen hoe het is als je al op dat punt bent. Dat kan door met iemand te praten over hoe je dat nieuwe huis voor je ziet, maar ook door zelf een moodboard te maken. En het werkt om je te omgeven met mensen die al hebben wat jij wilt, want onbewust spiegelen we dat gedrag. Bij stap drie ga je over tot de actie. Denk niet te veel na over het hoe, want dat kan heel stressvol zijn, maar bedenk wat de eerste stap is en zet die.’

 

Wat als het niet lukt?
‘Dan is het goed om je af te vragen of wat je manifesteert wel echt is wat je wil. Is de droom die je manifesteert het hoogst haalbare? Ik was op mijn zevenentwintigste manager met een flink salaris en stond in het hoofdkantoor in Londen en ineens dacht ik: als alles uit kan komen en ik daar zelf invloed op heb, is dit dan wat ik wil?’

 

Heb je mooie voorbeelden uit de praktijk?
‘Ik hielp iemand die al elf jaar vrijgezel was met haar intenties. Ze maakte een moodboard hoe haar grote liefde eruit moest zien. Met katten, een camper en zelfs een muziekinstrument. Hij stond die week bij haar voor de deur. En zelf schreef ik vorig jaar het bedrag op waarvoor ik een huis wilde kopen, wat volgens alle instanties niet haalbaar was. Ik vond na de verhuizing mijn schriftje terug en het bedrag dat daarin stond klopte exact met waar ik bij de notaris voor tekende.’

 

Waar kom jij als manifestatie-expert aan te pas bij dit proces?
‘Ik help mensen realiseren dat ze kunnen manifesteren. Door cursussen, één-op-één-sessies, door te spreken, mijn boek te schrijven, met elke morgen een meditatie of door mijn nieuwe kaartenset, waarmee je het makkelijk leert in die kleine stappen.’

 

Meer weten over manifesteren? Ga online bij Willemijn langs.

Door: Adeline Mans

Afbeelding van Adeline Mans