Paprikasoep met Griekse yoghurt

 

Écht de allerlekkerste paprikasoep voor vanavond.

 

 

Ken je die lekkere visstoofschotel van Yvon Jaspers nog? Wij zijn grote fans. Gelukkig kwam ze met haar kookboek Zomers Koken met Yvon, want de heerlijke recepten die daarin staan kunnen we wel gebruiken de komende zomermaanden. Probeer even deze paprikasoep, want die is écht heel lekker.

 

Dit heb je nodig

  • 2 el extra vergine olijfolie
  • 1 ui, gesnippers
  • 3 wortels, in blokjes
  • 6 teentjes knoflook, geperst
  • 2 tl rozemarijn in stukjes
  •  ½ tl gedroogde oregano
  • Mespunt gedroogde chilipepervlokken
  • 600 g gepelde tomaten, uit blik
  • 6 geroosterde puntpaprika’s, uit pot, in stukken
  • 1 l groentebouillon
  •  ½ citroen
  • Griekse yoghurt
 (naar smaak)
  • 8 blaadjes basilicum 
(optioneel)
  • Stevig brood, lekker voor erbij
  • Zeezout en peper

 

Zo maak je het

1. Verhit de olijfolie in een grote pan met dikke bodem.

 

2. Voeg de ui en wortel toe en bak samen zachtjes
 10 minuten. Voeg de knoflook, oregano, rozemarijn en chilipepervlokken toe en roerbak 2 minuten. Voeg de gepelde tomaten en paprika toe en smoor 3 minuten zachtjes. Schenk de bouillon erbij en breng aan de kook. Laat 20 minuten zachtjes doorkoken.

 

3. Doe de soep in de blender en maal fijn of grof naar eigen smaak. Vergeet niet om de blender goed af te sluiten! Eventueel kun je ook een staafmixer in de pan zetten. Warm zo nodig nog even door. Breng verder op smaak met zout, peper en een kneepje citroensap.

 


4. Serveer in kommen of borden met een lepeltje Griekse yoghurt. Bestrooi eventueel met wat blaadjes basilicum en serveer met stevig brood.

 

Eet smakelijk!

Door: Meagan Suares

Meagan woont in een studentenhuis in hartje Amsterdam met zes gillende huisgenoten. Studentenmaaltijden vindt ze maar niks, dus staat ze elke avond in de keuken voor iedereen te koken. Ze is dol op reizen, gezelligheid, lekker eten, drinken en ‘af en toe’ sporten.

Fotografie: Nikita Holst

Afbeelding van Meagan Suares