Oeps! Moederdag vergeten…

Maak het snel nog even goed met deze tompoucetaart

 

We kennen het allemaal wel: een maand van tevoren weet je precies dat díe dag deze maand is. Een week van tevoren weet je het ook nog en bedenk je allerlei dingen, maar op de een of andere manier laat je geheugen je in de steek als de échte dag daar is. Ja, Moederdag. Gelukkig kan je het nog snel even goedmaken met deze lekkere tompoucetaart. Ik vind namelijk dat je op een dag als Moederdag lekker even uit je dak mag gaan met roze. Gewoon omdat het kan.

 

Dit heb je nodig

 

  • 1 rol bladerdeeg
  • 500 ml melk
  • 1 vanillestokje
  • 100g suiker
  • 2 eidooiers
  • 45g maïzena
  • 200g poedersuiker
  • 2 el water
  • Rode kleurstof

 

Zo maak je het

Verwarm de oven voor op 200 graden. Rol het bladerdeeg uit en maak hier twee ronde vormen van door een groot bord te gebruiken als omtrek. Prik dan allemaal gaatjes in de cirkels. Leg de cirkels op bakpapier, zodat ze de oven in kunnen voor 20 tot 25 minuten.

 

Terwijl het deeg in de oven zit, giet je 450 ml melk in een pan en snijd je het vanillestokje open en schraap je het merg eruit. Voeg zowel het stokje als de merg toe aan de melk en breng aan de kook. (Je kunt ook vanille-extract gebruiken in plaats van een vanillestokje.) De overgebleven 50 ml melk doe je in een kom en klop je samen met de suiker en eidooiers. Als laatste voeg je de maïzena toe en dit blijf je kloppen tot een gladde structuur ontstaat

 

 

 

Verwijder het vanillestokje als de melk kookt. Giet al roerend de helft van de hete melk op het suikermengsel. Blijf roeren en giet het daarna weer terug in de pan en breng het aan de kook. Let op dat je blijft roeren. Het mengsel zal dikker worden, maar blijf roeren en laat het nog 2 minuutjes zacht doorkoken. Giet dan het mengsel over in een lage platte schaal en dek af met plasticfolie. Het folie moet op het mengsel liggen.

 

Als de cirkels en de room allebei zijn afgekoeld, kun je de taart gaan afmaken. Smeer één cirkel in met de room. Leg de andere cirkel erop. Het glazuur maak je door 200g poedersuiker, 2 eetlepels water en een druppel (of iets meer) rode kleurstof te mengen. Smeer dit vervolgens op de bovenkant.

 

Toch nog even scoren vandaag. Én stiekem mee-smikkelen.

 

Eet smakelijk!

 

 

 

Beeld: Deb’s Bakery Kitchen

 

 

Door: Meagan Suares

Meagan woont in een studentenhuis in hartje Amsterdam met zes gillende huisgenoten. Studentenmaaltijden vindt ze maar niks, dus staat ze elke avond in de keuken voor iedereen te koken. Ze is dol op reizen, gezelligheid, lekker eten, drinken en ‘af en toe’ sporten.

Fotografie: Nikita Holst

Afbeelding van Meagan Suares