Een balletje van sla

 Ik vind dit altijd zo’n grappig recept. Vooral omdat ik het zelf slaballen noem.

 

Ik vind dit altijd zo’n grappig recept. Vooral omdat ik het zelf slaballen noem. Dan denk je: laat lekker zitten. Zit ik niet op te wachten. Totdat je ze op tafel zet. Hahaha…weg zijn ze. Als sneeuw voor de zon.

                                         

Dit heb je nodig

  • 240 gram fijngesneden bind-sla of romaanse sla (die ze altijd voor Caesar salad gebruiken)
  • 4 eieren
  • 280 gram wit broodkruim (ik neem altijd Panko = Japans broodkruim)
  • 80 gram versgeraspte Parmezaanse kaas
  • 3 eetlepels fijngeknipte dille
  • 3 eetlepels fijngehakte verse munt
  • 100 gram extra broodkruim voor paneren (neem ik gewoon weer Panko)
  • Zout
  • Peper
  • Olie om te bakken
  • En lekkere mayonaise met een beetje citroen om de balletjes in te dippen

 

In een grote kom schep je 2 theelepels zout door de fijngesneden sla. Dan doe je hem over in een vergiet en laat het rustig een uur uitlekken. Daarna wikkel je hem in een schone theedoek en drukt er zoveel mogelijk vocht uit. Met je vingers trek je de sla weer wat uit elkaar. De eieren klop je licht schuimig. Dan voeg je de sla toe, het broodkruim, de Parmezaan, dille,

 

 

munt en wat peper. Goed mengen. Met vochtige handen maak je er balletjes van. Die je in een diep bord door het broodkruim rolt. Tot hier kun je het een dag van tevoren doen. Gewoon in de koelkast bewaren. Dan bak je de balletjes in een koekenpan met diepe laag olie ongeveer 4 minuten rondom. En die dip je aan tafel of bij de borrel in de citroen-mayonaise. Lekkerrrr

 

 

Eet smakelijk!

Door Franska

Fotografie portret: Esmee Franken. Visagie: Linda van Ieperen. Haarstylist: Mandy Huijs.

beeld: Kropsla