Banoffee cheesecake

Maak dit heerlijke recept vandaag zelf. Kost een kwartiertje. Plus een uur afkoelen.

 

 

Dit heb je nodig

  • 350 gram digestives (Verkade), verkruimeld
  • 110 gram ongezouten boter, gesmolten
  • 3 eetlepels suiker
  • 3 middelrijpe bananen in schijfjes
  • 150 gram dulce de leche (Jumbo)
  • 150 gram witte chocolade, au bain-marie gesmolten
  • 2 eetlepels vanillesuiker
  • 150 gram pure chocolade, au bain-marie gesmolten
  • 300 gram cream cheese op kamertemperatuur
  • Zest van 1 citroen

 

Zo maak je het

Smelt de boter voor de korst in een middelgrote pan. Roer de biscuitkruimels en de suiker er gelijkmatig doorheen. Duw het mengsel in de bodem van een bakvorm van 24 cm doorsnee en laat in de ijskast afkoelen, terwijl je de vulling bereidt.

 

Sla de cream cheese voor de chocoladevulling romig op middelhoge snelheid, zo’n twee minuten.

 

Zet de snelheid van de mixer op z’n laagst en voeg geleidelijk de citroenzest en vanillesuiker toe. Schraap met een pannenlikker alles twee keer van de zijkanten van de kom. Verdeel het mengsel over twee kommen en mix elk mengsel met een van de chocolades, tot een wit en een donker mengsel. Vul hiermee twee spuitzakken.

 

Smeer een dunne laag dulce de leche (dat maak je eventueel ook heel makkelijk zelf) bovenop het biscuit, gevolgd door een laag bananenschijfjes. Spuit vervolgens de twee chocolademengsels bovenop. Laat een uur opstijven in de koelkast.

 

Door redactie Franska

beeld: myvibrantkitchen.com