Superdad!

Vader geeft zijn pasgeboren dochter als eerste borstvoeding

 

 

 

Dat een baby borstvoeding krijgt van een vader, zoiets heb je nog nooit gehoord, waarschijnlijk. Maar het is gebeurd.

 

De bevalling van moeder April was bijzonder zwaar. Ze had last van een lage bloeddruk en een zwangerschapsvergiftiging. Toen haar dochter Rosalie ter wereld was gekomen, was ze dan ook niet in staat om haar meisje vast te houden en gauw te voeden. Haar man Maximilian zat aan haar zijde en wilde alles doen wat hij kon doen. Hij besloot zijn dochter dan zelf borstvoeding te geven.

 

Aan de BBC vertelt hij: “De zuster gaf me ons prachtige kleine meisje, ik ging zitten en deed mijn shirt uit voor een huid-op-huid moment.” Ze lag heerlijk tegen haar vaders borstkas aan. “De zuster zei dat we haar wat melk moesten geven, en haar op een vinger moesten laten zuigen, zodat ze een beetje kon wennen. Daarna vroeg ze of ik misschien een neptepel op wilde plakken, om haar echt zelf te voeden. Ik hou wel van een grap en wil alles een keer proberen, dus waarom niet?’’

 

En zo geschiedde. Haar vader gaf Rosalie haar eerste borstvoeding. Natuurlijk kwam de melk niet echt uit zijn tepels, maar toch. Ze dronk wel bij de tepels van haar vader, en kreeg via een slangetje alsnog melk binnen. Zo werd ze gevoed. Een uniek moment, want zo vaak gebeurt zoiets niet. Toch vindt vader Max het niet gek: “Ik deed wat iedere vader zou doen. Ik voelde een band zodra ik mijn meisje zag. Ik kreeg de kans haar vast te houden en haar te laten wennen aan borstvoeding.’’

 

Door: Redactie Franska.nl