Romantische amigos

Zoveel procent van de vrouwen heeft ooit een vakantieliefde gehad

 

Zoveel procent van de vrouwen heeft ooit een vakantieliefde gehad

 

Hoe leuk is het: je bent op vakantie en opeens sta je oog in oog met een charmante Juan. Je bent tot over je óren verliefd, ook al weet je diep van binnen dat het misschien niet voor altijd zal zijn. 

 

Het blijkt dat zeker 55 procent van de vrouwen weleens een vakantieliefde heeft gehad. Een groot deel daarvan heeft op de vakantiebestemming ook seks gehad, want dat komt er al gauw bij kijken. Die zon en zee maken ons net iets losbandiger dan thuis… Volgens een Nederlands onderzoek zijn we vrij serieus als het gaat om die knappe mannen in de zon. Zeker een kwart van de ondervraagden zegt dat ze alles in Nederland op zou geven om bij haar grote liefde in het buitenland te kunnen zijn. En dan is het opeens dus een stuk meer dan een vakantieliefde.

 

Hoe romantisch het ook klinkt, toch waait het vakantieliefde-sprookje in de meeste gevallen na een tijdje weer over. Zeker 30 procent houdt, eenmaal thuis, nog een paar dagen of een paar weken contact met haar vakantieliefde. Slechts 17 procent blijft op de lange termijn bij haar vakantieliefde en gaat dus een serieuze relatie aan. En als we mogen kiezen, vindt 64 procent van de mensen liever een partner in eigen land. Wel zo makkelijk én het scheelt een hoop heen en weer reizen. 

 

Mocht je nog op zoek zijn naar een romantische amigo buiten je eigen Hollandse dorp: in Spanje slagen de meeste vrouwen. In dit zonnige land vinden we het vaakst een vakantieliefde. Hallo Costa Brava, daar gaan we dan.

 

Door redactie Franska.nl