Pas op!

Waarom je met warm weer absoluut geen nachtcrème op moet doen.

 

 

De hitte houdt nog wel even aan; wat hebben we toch een geluk. Het is droog en zomers – en dat al wekenlang.

 

Er is wel iets dat je moet weten in deze hete zomermaanden: hoe lekker het ook lijkt om op je uitgedroogde huid een boel crèmes te smeren, het is toch even oppassen. Je kunt beter geen vette nachtcrème gebruiken met deze warmte. Als het zo warm is zweet je in bed namelijk meer dan normaal en met een dikke laag crème op je huid krijg je sneller puistjes.

 

Oei. Dat wil niemand, natuurlijk. Puistjes van de warmte worden ook wel zweetbultjes genoemd. Zeker je neus, kin, rug en borst zijn er vatbaar voor. Je zweetklieren raken ontstoken door wat er ’s nachts allemaal aan zweet uit wil, maar er niet goed uit kan door de crèmelaag. Wat je het beste kunt doen? Gebruik de eerste dagen even geen crèmes, alleen een beetje serum. Dat is veel lichter dan een crème en houdt de huid ook gehydrateerd en fris. Slaap altijd met het raam open en maak je gezicht voor het slapen goed schoon met producten die niet vettig zijn. Een dagcrème kun je ’s ochtends wel gewoon gebruiken – hoewel een heel dikke laag in de zomer niet nodig is.

 

Let er een beetje extra op: je huid heeft het juist nu nodig ’s nachts te kunnen ademen. Zo’n zonnebrandcrème overdag op het strand is al vet genoeg…

 

 

Door: Redactie Franska.nl