Als je thuis blijft

 Dan ben je dus niet alleen.

 

Het klinkt zo lekker, er in de zomermaanden tussenuit gaan. Even een paar weekjes zon, zee en strand. En nog meer zon. En rust. En vakantie.

 

Maar dat geldt niet voor iedereen; er zijn namelijk ook een heleboel mensen die thuisblijven. En die heel juni, juli en augustus doorwerken. Immers: iemand moet het werk doen op kantoor. Het werk blijft anders ook liggen. Niet iedereen kan tegelijkertijd de koffer pakken en ‘m smeren. Toch is het verrassend dat zoveel mensen niet op vakantie gaan in het hoogseizoen. Zo blijkt dat maar liefst 42% van de Nederlanders de hele zomer doorwerkt. Als hun collega’s op het witte strand aan een cocktail liggen te slurpen, regelen zij alle zaken achter hun bureau. Een groot deel van de mensen die niet in de zomervakantie weggaan heeft geen kinderen (64%). Zij zitten dus ook niet aan vakantietijden vast, waardoor ze makkelijker in mei of bijvoorbeeld september weggaan.

 

Het vervelende aan blijven werken in de zomer is wel dat je team een stuk kleiner is. En dat zorgt er dan ook voor dat je al gauw te maken krijgt met extra veel werk. Want als er een zieke is en de andere vijf van je team zijn op vakantie, tja… dan ben jij degene naar wie wordt gekeken. Je kunt moeilijker een dag vrij krijgen en je werkt vaak nog lang over ook. In de zomer doorwerken heeft niet alleen nadelen, er zijn ook positieve kanten. Zo is het op kantoor vaak een stuk minder druk en hectisch, wat veel mensen prettig vinden. En in de pauze… dan is er altijd wel tijd voor een ijsje.

 

 

Ach ja, zo is er voor alles wat te zeggen. En een deel van die 42% doorwerkers heeft de vakantie nog voor de boeg. Als de rest weer terug is op kantoor na de zomervakantie, gaan zíj nog weg. En dan lachen zij weer naar hun collega’s…

 

Door redactie Franska.nl