Woensdag Windag

Iets heel leuks deze week: een boek vol inspiratie. En dat mag ik maar liefst vijf keer weggeven.

 

 

Tasty Tosti’s is 176 pagina’s dik, met vijftig inventieve nieuwe tosti’s erin. Ze smaken al lekkerder dan de gewone rechttoe-rechtaan tosti, als je alleen de naam van het boek al hoort. En op een gegeven moment is het natuurlijk ook leuk als er ineens een verrassings-tosti op je bord ligt. Nou, dan kun je dus met dit boek van Darren Purchese wel even vooruit. En gigantisch scoren ook nog.

 

Darren is een Britse patisserie-chef en hij is ook eigenaar van een heel populaire dessert- en taartenstudio in Melbourne. Misschien ken je hem wel van Masterchef Australië, daar is hij regelmatig te zien. Daarnaast heeft hij ook al een aantal kookboeken geschreven. En dan nu dus dit boek over tosti’s. Hij maakt ze niet alleen van twee boterhammen, maar gebruikt ook stokbrood, broodjes, pitabroodjes, bagels en alles wat maar enigszins op brood lijkt. Hij bakt en grilt en je merkt dat hij dol is op gesmolten kaas, net als ik. Hoewel er ook genoeg tosti’s in het boek staan zonder kaas. Je kunt ze als lunch eten en er zijn er ook die als avondmaaltijd niet misstaan. En er zijn zelfs zoete tosti’s als dessert. Kortom, een echt hebbeboek, toch?

 

Oh ja, nog even iets over de cover. De tosti’s op de voor- en achterkant hebben ook de structuur van een tosti. En ook de spetters op het boek kun je voelen. Heel grappig bedacht. 

 

Wil je kans maken op een van de vijf exemplaren? Dan even naar Franska.nl op Facebook en een reactie achterlaten bij dit artikel. Geen Facebook, geen nood. Dan stuur je gewoon een mailtje naar winnen@franska.nl

 

Ik duim voor je dat je wint!.

 

 

 

 Door Franska

 

Fotografie portret: Esmee Franken. Visagie: Linda van Ieperen. Haarstylist: Mandy Huijs.