Uitkijken geblazen met die zon 

Als je dacht dat die crème goed voor je was… 

 

Lekker, na het douchen. Even wat vettigheid op het gezichtje – anders trekt de huid zo, nietwaar? Elke dag smeren we ons gezicht in met een fijne dagcrème. Of het nu een dure of een goedkope is, dat maakt niet uit.

 

Want, zo denken we met z’n allen: dagcrème beschermt ons tegen rimpels. Het beschermt tegen de zon, want in elke dagcrème zit wel een SPF van zeker 10 of 15. Heerlijk. Een soort zonnebrandcrème en antirimpelcrème in één. Ai. Daar gaat het dus mis. Want een dagcrème beschermt onvoldoende tegen de felle zomerzon, zo blijkt uit nieuw onderzoek. Alleen zonnebrandcrème met een hoge factor beschermt genoeg. Als je dus lang in de zon bent, dan is een dagcrème absoluut niet genoeg. 

 

Het is getest. Mensen werden in twee groepen verdeeld; de ene groep kreeg alleen een dagcrème op het gezicht en de andere groep zonnebrandcrème. Toen gingen beide groepen een paar uur in de volle zon zitten. Wat blijkt? De mensen die alleen hun dagcrème gebruikten hadden aanzienlijk meer schade aan hun huid. Overigens komt het niet alleen door de hogere zonbeschermingsfactor die in zonnebrandcrème zit. Gemiddeld brengen we een laag zonnebrandcrème ook dikker aan dan onze gebruikelijke dagelijkse smeersels.

 

Deze week is het overigens nog heerlijk zomers. Geniet er maar van, want vanaf dit weekend is het een stuk koeler en gaat het weer regenen. Dan krijgen we weer te maken met oer-Hollands weer. Ach, scheelt wat zonnebrandcrème smeren, zo moeten we maar denken. Lekker positief, toch?

 

 

Door redactie Franska