28 jaar lang?!

Een opvallend verhaal gaat de wereld over en we weten niet zo vlug wat we ervan moeten vinden. Het is een beetje eng en zielig tegelijk.

 

 

Waar het over gaat? Een vrouw heeft maar liefst achtentwintig jaar lang één en dezelfde lens in haar oog gehad. Ze was de lens… kwijtgeraakt, zeg maar. De 42-jarige vrouw klaagde zoveel jaar later over een zwellend en hangend ooglid. Ze dacht: daar moet wat aan gebeuren. Haar arts wist vervolgens niet wat ‘ie zag. De oorzaak van de zwelling was geen cyste of gezwel of iets dergelijks… Het was een lens die daar al bijna dertig jaar zat. Helemaal opmerkelijk is dat de lens vrijwel intact was gebleven. Op een paar krasjes na was hij niet beschadigd. 

 

De vrouw kon zich niet herinneren dat ze ooit een lens in haar oog was kwijtgeraakt. Maar haar moeder begreep hoe het zat. Gelukkig maar, zij kon het verhaal mooi vertellen. Toen haar dochter veertien jaar was kreeg die tijdens het badmintonnen een shuttle in haar oog. Ze had niet veel pijn en na een beetje onderzoek dachten ze dat de lens uit was gevallen. Ze besteedden er verder weinig aandacht aan. Nou, dat hadden ze beter wél kunnen doen. De lens was wat verschoven en daardoor achter in haar oog terechtgekomen. Jarenlang merkte ze er niets van, tot achtentwintig jaar later dus. Bizar toch? En brrr. Gelijk even je lenzen checken….

 

Door redactie Franska.nl