Wat zien we nou?

Soms gaan er van die foto’s rond op het internet waarvan je denkt: ‘huh?’ En als iedereen dat denkt, dan gaat zo’n plaatje binnen een mum van tijd de wereld over.

 

Dat is nu het geval met een ‘naaktfoto’ op het strand, die al meer dan twaalfduizend keer is aangeklikt. Want wat zien we nou toch? Een man die in zijn blootje op zijn hurken zit? Ongelooflijk. En zijn vrouw: ook naakt. Ongegeneerd naast een vrouw in een schattig roze badpak. Een beetje brutaal, toch? Want het lijkt er niet op dat ze zich op een naaktstrand bevinden. ‘Het duurde zeker een minuut voordat ik doorhad hoe de foto in elkaar zat’, reageert iemand. Want deze mensen zíjn helemaal niet naakt.

 

Nee, als je goed kijkt, dan zie je dat de vrouw die ligt een zwart badpak aanheeft. En daarom zie je de benen van de man niet. Hij zit in een soort kleermakerszit. Een heerlijke optische illusie en een beetje geinig gezichtsbedrog. Je hersenen houden je nog weleens voor de gek. Ach, maakt de dag een beetje luchtig. We zijn al serieus en druk genoeg, nietwaar?

 

Door Redactie franska