Coole koelkast

Er is dus een specifieke manier waarop je je koelkast moet indelen

 

Een chaoot, dat is in één woord wat ik ben. Daarom werk ik met strakke to-do-lijstjes, planners en schema’s. Doe ik dat niet, dan wordt het in mijn hoofd een grote onoverzichtelijke bende. Zo heb ik op de redactie standaard mijn to-do-boekje met ‘It’s a good day’ erop geschreven links naast mij liggen. Notitieblokje rechts, daarboven mijn kopje koffie en glas water, en laptop in het midden. Zo houd ik wat rust in mijn hoofd. En zo doe ik ook standaard elke zondag mijn boodschappen en gaan die allemaal een voor een direct uit de boodschappentas, hup, mijn koelkast in. En elk stuk eten heeft zijn eigen plekje.  

 

In de onderste laatjes liggen mijn groenten en fruit, de bovenste plank staat vol met sausjes, en in het midden vlees, kaas en melk. En zo moet het gewoon in de koelkast liggen. Want tja, dit is weer één van de honderd manieren om mijn hoofd op orde te houden.

 

Nu blijkt dus dat de manier waarop ik mijn koelkast inricht de perfecte is. Dat is boffen. Hoef ik niks aan te passen in mijn overgeorganiseerde leven. Uit onderzoek dat NovioResearch samen met BCC deed, blijkt dat producten die niet meer gekookt hoeven te worden bovenin het best bewaard worden. Dit omdat de temperatuur hier het hoogst is. Dit is perfect voor dingen die niet snel bederven, zoals mijn sausjes. De temperatuur in het midden van de koelkast is ietsje kouder. Dit is goed voor zuivelproducten als melk en kaas. En helemaal onderin? Daar is het het koudst, wat het perfect maakt voor groenten.

 

 

Oh, en nog een interessant feitje: de beste koelkasttemperatuur is 4 graden. Of dit ook de temperatuur in mijn koelkast is weet ik eerlijk gezegd niet. Vanavond toch maar even checken. Maar aan de indeling hoeft er bij mij gelukkig niks te veranderen. Bij jou wel?

 

 

Door: Danique van Leeuwenstijn

 

Danique is coördinerend redacteur bij Franska.nl. Haar vriend woont en werkt in het Londen. Zelf is ze gek op reizen, shoppen en wijn. Samen met haar broer woont ze in het hartje van Amsterdam

 

Bron: NovioResearh & BCC