Ja voor chocola

Kom maar door met die repen puur. Het mag.

 

Blij nieuws waar we absoluut wat mee kunnen. Chocolade blijkt namelijk hartstikke goed voor je te zijn, zeker in de winter.

 

Volgens onderzoekers van de Duitse Maarten Luther-Universiteit kun je in de donkere maanden van het jaar wel wat extra chocolade gebruiken. Want het heerlijke goedje helpt tegen de blues. Je knapt er wat van op. Je humeur wordt er beter van. Dat komt omdat cacaobonen, cacaoboter, cacaopoeder en pure chocolade een bron van vitamine D2 zijn, waar we in de winter allemaal een tekort aan hebben, omdat we dan minder zonlicht zien.

 

Helaas, je mag niet onbeperkt chocolade eten en dan denken dat je goed bezig bent. Je kunt vitamine D bijvoorbeeld ook via vette vis binnenkrijgen. En ook yoghurt, kaas, melk, eieren en sinaasappelsap helpen mee. En wat je dan het beste kunt eten als je toch wilt snoepen? Pure chocolade. Er zit een stuk minder vitamine D in melkchocolade en witte chocolade, dus tja. Maar het blijft lekker nieuws, toch? Kom maar door met die repen puur. Het mag. Zeker nu het inmiddels oktober is. En daarna komt nog november, december, januari… Jammie. 

Chocola

 

 

door Redactie Franska.nl