Is dat iets nieuws?

Soms krijg je de merkwaardigste excuses. Ik bedoel excuses die ik merkwaardig vind. Maar misschien denk jij daar anders over.

 

‘Ik ben te laat, want er was een file.’ Wáát? File? Wat is dat? iets nieuws? Gewoon te lang met de katten zitten spelen denk ik? Of nog even lekker omgedraaid in bed?

 

Sorry jongens, bij mij gaat het er niet meer in, dat file-excuus. Toegegeven, ik ben vaak veel en veel te vroeg op een afspraak, maar liever te vroeg dan te laat. Als ik ergens ver weg moet zijn, reken ik tweeënhalf keer de reistijd. Mensen die vanwege de ‘normale’ dagelijkse files te laat komen hebben volgens mij nog steeds niet in de gaten in welk land en in welke tijd ze leven. Tweeduizend-achttien. Volgepropte wegen. Volgeprakte parkeerplaatsen. Volle steden.

 

En nog een tip erbij, gratis en voor niets cadeau: Als je dan toch vast komt te staan, erger je niet. Daar heb je echt alleen jezelf mee. Neem het voor zoete koek, net als het weer. Je doet er namelijk toch niets aan.

 

Jaha

 

Natuurlijk zijn er uitzonderingen. Extreme toestanden op de weg. Je kunt niet helemaal alles voor zijn en vermijden. Snap ik heus wel. Zo erg ben ik ook weer niet.

 

En voor degenen onder ons, die het altijd nodig vinden om te zeggen dat je dan maar de trein moet nemen… nou… hier spreekt een ervaringsdeskundige. Heb ik namelijk jaren geprobeerd, maar ik kan je vertellen dat die ook stampvol zitten. Of liever… staan. Ze laten wel eens beelden zien van Japan of Moskou, waar je als sardientjes in een blik wordt gepropt, maar hier in Nederland kunnen we er ook wat van. Na een lange dag werken of na lekker fris gedoucht te zijn zo dicht op elkaars lip te staan… mwah.

 

Toch. Als je nu eenmaal in dit land woont… En afspraken hebt. Of een baan. En niet naast je werk woont, wat natuurlijk het handigste zou zijn. Tja… dan ben je de pisang. Eerder uit bed. Later thuis. Het is niet anders. Even rekenen voordat je naar bed gaat en de wekker op de juiste stand zetten.

 

Oh ja!

 

Vergeet de hond kat, konijn en goudvis niet vandaag. Extra knuffel en extra snoepje.

 

 

Door: Franska