De vrolijkste baby van het land

Jip Cleijsen is niet zomaar een baby, maar de blijste baby van het land. In de Vrolijkste Baby van het Jaar Verkiezing is hij er met de eerste prijs vandoor gegaan.

 

Hoe hij dat voor elkaar heeft gekregen? Met zijn gouden glimlach won hij zo van maar liefst 3000 andere baby’s. Volgens zijn moeder Shanti doet hij overigens niet moeilijk om al dat glimlachen. Hij lacht naar iedereen en is een echte charmeur, nu al. 

 

Met de verkiezing wordt ook aandacht gevraagd voor baby’s in ontwikkelingslanden. Nog altijd sterft door een gebrek aan goede zorg elke drie minuten ergens ter wereld een vrouw tijdens haar zwangerschap of bevalling. Heel veel kindjes moeten daarom ook opgroeien zonder hun moeder. Per stem op de vrolijkste baby van dit jaar ging er dan ook 1 euro naar Cordaid, het goede doel dat betere medische aandacht wil voor zwangere vrouwen, overal ter wereld. Natuurlijk hebben we het allemaal goed geregeld in Nederland, maar dat wil niet zeggen dat dat overal het geval is. 

 

Met alle stemmen die zijn ingezonden kunnen nu maar liefst 1000 moeders geholpen worden en hun bevallingen goed doorstaan. Dat is een geweldig resultaat. Iets waar we nog te weinig bij stilstaan hier. Goed gedaan hoor, Jip. Met je leeftijd van pas 6 maanden heb je nú al veel teweeggebracht. En dat is mooi. 

 

En eerlijk… Zo’n blij koppie en zo’n kleine rugzak op… Om te smelten. Je kunt niet anders dan er óók van gaan glimlachen, toch? Je hoort hem bijna kirren van plezier…

 

 

 

Door redactie Franska.nl