Waarom je tussen twaalf en zes niet met je hond moet lopen

 

Het is zinderend heet in ons land. Heter dan dit wordt het maar zelden. Met temperaturen die rond de 38 graden schommelen, is er duidelijk sprake van zomer.

 

Meer dan zomer, zelfs. Dat we te maken hebben met een officiële hittegolf is al bekend. Dat levert ook gevaren op. Zo wordt er echt afgeraden om met je hond te wandelen. Zeker tussen twaalf en zes ’  middags is het gevaarlijk, want dan is het asfalt veel te heet voor de pootjes van de hond. Het kan zelfs smelten, waardoor de hondenpoten ook nog kunnen blijven vastplakken aan de grond. Iets wat vreselijke gevolgen kan hebben. 

 

Het asfalt kan zeker op deze tijdstippen wel heter worden dan 50 graden. Moet je je eens voorstellen dat je daar met je blote pootjes op loopt. Honden kunnen hierdoor eerste- en tweedegraads brandwonden krijgen. Het is dus echt beter om rond deze tijden binnen te blijven met je viervoeter. Ga ’s ochtends lekker wandelen en pas ’s avonds weer wat langer. Vermijd asfalt zoveel als kan en zoek het bos op, want we willen onze trouwe maatjes toch zeker beschermen tegen deze bloedhitte. En onszelf natuurlijk ook.

Door: Redactie Franska.nl

Afbeelding van Redactie Franska.nl