Dit ga je niet geloven

Deze vrouw veranderde de naam van haar zoontje om deze bizarre reden.

 

Er zijn een paar regels waar je rekening mee zou moeten houden als je een tattoo wil laten zetten. Zoals er eerst heel, maar dan ook héél lang en goed over nadenken. Minstens een jaar zou ik zeggen… Is dit design wel écht iets dat je de rest van je leven op je lichaam wil hebben? Daarnaast zou ik op zoek gaan naar een tatoeëerder met goede reviews en reputatie. Honderd keer kijken of het design dat hij of zij getekend heeft wel écht is wat je wil. En als je er dan zeker van bent, misschien een shotje tequila nemen tegen de pijn ;-) Oh nee, volgens mij mag dat niet. Maar toch. Je snapt me.

 

Een aantal van deze regels heeft de Zweedse moeder Johanna Sandström aan haar laars gelapt. Ze wilde de twee namen van haar kinderen op haar arm laten tatoeëren. De naam van haar zoontje Kevin bleek helaas achteraf verkeerd gespeld te zijn. Zo stond er op de tattoo Kelvin in plaats van Kevin.

 

‘Ik dacht dat ik ging flauwvallen,’ vertelt Johanna over het moment waarop ze de spelfout opmerkte. ‘Ik had gezegd dat ik de namen van mijn kinderen wilde laten tatoeëren en gaf de artiest hun namen. Hij tekende het ontwerp en vroeg niets over de spelling dus dacht ik er niet meer bij na.’

 

In plaats van de tattoo te laten verwijderen gingen Johanna en haar man voor een goedkopere oplossing. Ze lieten de naam van hun zoontje wettelijk veranderen in Kelvin. Kevin was op dat moment twee jaar oud en heeft niet veel van de verandering meegekregen. Het goede nieuws is dat Johanna van de nieuwe naam is gaan houden. Tja, Kelvin heeft voor de rest van zijn leven een naam met een heel bijzondere geschiedenis.

Wat een verhaal. Ik moet er wel heel hard om lachen. Ach, als niemand er last van heeft moet Johanna lekker doen wat ze wil. Voor haar pasgeboren dochter wil ze trouwens ook de naam laten tatoeëren. Hopelijk heeft ze van haar fouten geleerd en gaat het nu in één keer goed.

 

 

Door: Danique van Leewenstijn

 

Danique is coördinerend redacteur bij Franska.nl. Haar vriend woont en werkt in het Londen. Zelf is ze gek op reizen, shoppen en wijn. Samen met haar broer woont ze in het hartje van Amsterdam