10 Budget beautytips die het testen waard zijn!

Anita:  Ik durf mijn eigen man niet eens te vertellen hoeveel geld ik uitgeef aan beauty-artikelen. Ter compensatie van al die peperdure potjes ben ik begonnen met het testen van budgettips, scheelt geld en ruimte – en het helpt echt! Dit zijn mijn 10 favoriete tips.

 

1 Anti-pluis haar

Droog jij je haar met een handdoek? Probeer vanaf nu eens je haar te drogen met een T-shirt. Het beste is om je haar helemaal niet te drogen – maar om uren met druppelend haar rond te lopen is voor mij geen optie. Door het drogen van je haar met een handdoek beschadig je de natuurlijke structuur van je haar en hierdoor ontstaan pluis en klitten. Een T-shirt is gladder en daardoor beter voor je haar, maar nog steeds geldt: niet wrijven, wel deppen. Voor krullend haar is het het beste om na het douchen het haar voorzichtig uit te knijpen en daarna het T-shirt op je hoofd te doen. Voor stijl haar kun je het beste direct je haar in het T-shirt wikkelen.

 

2 Haarmasker

Mijn tienerdochter gebruikt kokosolie voor van alles en nog wat. Ik ben zelf begonnen met een klein beetje om in de punten van mijn haar te doen, voordat ik mijn haar ga wassen. Nu neem ik regelmatig een haarmasker van kokosolie. Ik begin in de punten en dan kneed ik de olie door mijn haar. De eerste 5 cm vanaf mijn hoofdhuid probeer ik olievrij te houden. Dat haar is immers nog hartstikke gezond. Ik heb droog krulhaar van nature. Mijn haar wordt er lekker zacht van. Heb je steil haar, probeer een klein beetje om te kijken of het ook voor jou werkt.

 

3 Natuurlijke wenkbrauwen

De wenkbrauwen worden weer belangrijker in het modebeeld. Voordat je allerlei producten aanschaft, begin eens met het omhoog borstelen van de wenkbrauwen met een wenkbrauwborsteltje (Hema € 1). Ze worden dan direct breder en duidelijker zichtbaar. Met een likje vaseline eroverheen blijven ze de hele dag mooi in vorm.

 

4 Losse poeder 

Als ik mijn oogschaduw in de ochtend aanbreng zit het precies waar ik het hebben wil. Aan het einde van de dag zit het in mijn oogplooien of is het helemaal verdwenen. Je hebt ooglidprimers, maar je kunt ook wat losse poeder op je oogleden aanbrengen, de huid bij de ogen wordt zo wat matter en je oogschaduw blijft de hele dag zitten.

 

5 Mascara zigzag

Voor mooie volle wimpers breng ik soms wel vier lagen mascara aan. Als je mascara op een andere manier aanbrengt krijg je direct mooie en volle wimpers. Breng de mascararoller zo dicht mogelijk bij je oog en breng de mascararoller al wiebelend of zigzaggend naar het uiteinde van je wimpers. Klinkt misschien raar, maar het werkt echt.

 

6 zachte lippen

Met dit koude winterweer smeer ik me helemaal suf aan lippenstift en lippenbalsem. Sinds kort scrub ik mijn lippen met zelfgemaakte lipscrub. Mijn lippen zijn lekker zacht, en ik heb gebruik veel minder lippenbalsem. De scrub maak ik van suiker, olijfolie en honing (ongeveer een halve theelepel van elk). Goed roeren en daarna met je vinger zachtjes over je lippen wrijven. Nog beter is het om een paar minuten te laten intrekken. Doe je aan de lijn, dan kun je het beter niet opeten, het is namelijk net een snoepje. 

 

7 witte tanden

Als je ouder wordt worden je tanden wat geler. Je hebt allerlei tandpasta’s en andere producten om je tanden te bleken. Maar het eten van een zure appel na het eten helpt ook. Het zuur van de appel heeft een positief effect op de kleur van je tanden. Je tanden poetsen met een aardbei kan ook. Snijd de aardbei doormidden en poets met de binnenzijde van de aardbei. Het zuur van de aardbei heeft een positief effect op je tandenkleur. Spoel wel je mond erna goed schoon zodat andere bacteriën geen kans maken. Je kunt ook naar deze vlog kijken 

 

8 wandelen

Natuurlijk is een luxe sportschool fijn. Hoe duurder de sportschool, des te aardiger de mensen lijkt wel. Maar op het moment dat ik luxe groentecocktails ging bestellen (hartstikke duur) en daarna geen zin meer had om te sporten heb ik mijn abonnement weer opgezegd. Ga naar buiten, juist ook in de winter. Niets beter dan minimaal een half uur per dag buiten zijn en te wandelen. Wandelen is goed voor je hart en longen, je geheugen wordt beter en het is goed voor je humeur. 

 

9 slapen

Toen ik ooit trainde met een personal trainer vertelde hij dat het allerbelangrijkste is om goed en veel slapen. En dat doe ik nu. De beste remedie tegen een slecht humeur, wallen en een vermoeide huid is minimaal 8 uur per dag. Je ziet ook direct het verschil. Ik stap nu zonder schuldgevoel vroeg mijn bed in.

 

10 lekker ruiken

Deze tip hoorde ik net van Franska zelf, vaak krijg je in de winkel zo’n papieren stripje met een nieuw parfum. Bewaar het in de koker van je zonnebril. Doe je na een paar dagen je zonnebril weer op, dan ruik je die geur weer. Het blijft langer hangen dan je denkt en de bril zit vlakbij je neus

 

Door Anita Willemars

 

 

Anita Willemars volgt al ruim 25 jaar alle trends op de voet. Voor Franska.nl gaat ze wekelijks vloggen over nieuwe beautyproducten en laat ze zien wat wel en zeker ook wat niet werkt.

Fotografie: Esmee Franken, visagie: Linda van Iperen, haarstylist: Mandy Huijs

Door: Anita Willemars

Anita Willemars volgt al ruim 25 jaar alle trends op de voet. Voor Franska.nl vlogt ze o.a. wekelijks over nieuwe beautyproducten en laat ze zien wat wel en zeker ook wat niet werkt.

Fotografie: Nikita Holst

Afbeelding van Anita Willemars