Mijn drie favorieten

In Italië natuurlijk, waar anders? Uiteraard heb ik er nog een heleboel, maar deze zou ik alvast proberen, als ik jou was.

 

Als je het aan niemand doorvertelt, geef ik je drie van mijn favoriete en ook een beetje geheime plekken in Italië. Nou ja, alsof je leuke plekken geheim kunt houden… Gaat je natuurlijk nooit lukken. Want als iets leuk is… Maar goed, je moet het natuurlijk wel weten te vinden. En op het idee komen om er ook nog naartoe te gaan. Vooral als er in de buurt ook zoveel ander leuks te zien is. Ik heb er natuurlijk jaren op gestudeerd en geoefend. Komen ze:

 

Camogli

 

Om te beginnen een plek waar niemand zo snel opkomt, omdat er zoveel ander leuks in de buurt is. Portofino bijvoorbeeld. Of Cinqueterre. Maar als je er toch een keer iets langer bent, of die andere plekken al grondig bestudeerd hebt, of Portofino gewoon veel te duur vindt (want dat is het), dan kun je zomaar een keer naar Camogli gaan. Wedden dat je daar de hele tijd loopt te fotograferen? Ik wel in elk geval.

 

 

Castiglioncello

 

Ik heb met iemand afgesproken dat ik die plek nooit zou verraden. Die iemand had mij ook ooit iets beloofd en is dat niet nagekomen, dus ik denk zomaar dat ik dan mijn afspraak ook wel een keer mag breken. Dit is zo’n fijne (jazeker, ook drukke) plaats, vlak onder Livorno. Je hebt daar een dorpje met allerlei ‘Bagni’ (stranden met bedjes erop en restaurantjes erbij), en als je via het heerlijk geurende pijnbomenbos loopt kom je bij alle andere stranden. Wederom hutjemutje ligbedjes en ook restaurantjes, waar iedereen zo in z’n zwembroek naar binnen loopt. Gewoon ouderwets gezellig. Al zou ik ook even in het pijnbomenbos gaan zitten, lekker koel. En die heerlijke dennengeur… hmmm…

 

Last but not least

 

Osteria Sottoriva in Verona. Hoe warm het ook is, of hoe hard het ook regent, dit is een superleuk plekje onder de bogen in de buurt van de Adige (rivier). Ze serveren er lekker eten, de kaart is superklein, maar daardoor juist zo fijn. En je bent even weg uit de Veronese drukte. Kun je daarna weer verzadigd en uitgerust verder naar Casa Julietta, de Arena, alle paleizen en prachtige pleinen. Want sowieso is Verona ontzettend de moeite waard.

 

 Buon viaggio!

Door Franska

 

 Fotografie portret: Esmee Franken. Visagie: Linda van Ieperen. Haarstylist: Mandy Huijs.