Hop, hop, hop, er kan nog meer op!

Heb jij dat ook? Iets met teveel hooi op je vork en dat niemand anders kunnen verwijten behalve jezelf?

 

 

Waarom heb ik toch altijd teveel hooi op m’n vork? Ligt echt helemaal aan mezelf, want ik schep de vork zelf vol. Iets misgegaan met m’n genen of bij het afbakken of zo. Waarschijnlijk blijf ik daar m’n leven lang tegenaan lopen. Geen goed plan eigenlijk. Zelfs op een vrije dag heb ik nog een to-do-list van hier tot de volgende feestdagen. Hoe ik het voor elkaar krijg weet ik niet, maar elk kwartier popt er wel iets op dat bij voorkeur vandaag nog even gedaan moet worden. Er ligt nu ook weer een lijstje (zeg maar lijst) naast me met dingen die ik echt niet mag vergeten, want ze moeten nú. En als het vandaag niet lukt dan toch minstens vóór maandag.

 

Ooit was het nogal anders, dan moest ik mezelf echt achter de broek zitten en een strak omlijnde opdracht formuleren, zoals elke dag een blaadje met ontwerpen maken (ik zat toen nog op de kunstacademie). Anders gebeurde er niets. Of: vanavond moet dat gedicht klaar. In de periode voor Sinterklaas. Of: die broek moet dan en dan met pailletten versierd zijn, want feestje. En anders moet ik weer hetzelfde aan.

 

Tja ooit…

 

Ooit… als mensen kwamen eten, wachtte ik tot iedereen aanwezig was en ging dan koken. Achteraf bleek dat helemaal niet zo handig te zijn natuurlijk. Maar het was wel lekker relaxed. Dat we dan vaak pas om elf uur aan tafel zaten, ach… ik maakte me er niet druk om. En bleven ze slapen? Tegen de tijd dat ze naar bed wilden ging ik op zoek naar beddengoed. Kwam altijd goed. Maakte ik me totaal niet druk om.

 

Toen was die hooivork dus nog helemaal niet zo vol. Of had ik toen nog een kleinere vork? Misschien is het van lieverlee een beetje gegroeid, zonder dat ik opgelet heb… Zo van hop-hop-hop er kan nog meer op. Ik moet nodig op zoek naar een kleinere vork. Even verzinnen hoe ik dat ga regelen. Misschien een goed voornemen (nu alvast, heb je het alweer) voor volgend jaar.

 

 

Maar even serieus. Herken je dit? Of ben ik een uniek exemplaar?

Door: Franska

Afbeelding van Franska