Hoe zit dat toch met timmermannen?

Ik weet niet of het jou ook weleens is opgevallen, maar ze hebben een merkwaardige gewoonte. Nou… eentje…

 

Timmermannen zijn heel vaak precisie-mensen. De goeie dan, hè? Staan te passen en te meten, te kijken en te keuren. Kunnen alles maken wat je maar kunt verzinnen. Ik lever vaak zomaar een tekening aan van iets dat ik wil hebben, of een vage foto. En eigenlijk komt het altijd goed. Zo knap.

 

Toch heb ik iets te mekkeren. Want er is iets waar ik me ongelofelijk aan stoor. Bij de meeste timmermannen dan. Waarschijnlijk niet allemaal. Alleen die jongens, die ik tegenkom. Kijk, ik ga hier nu niet zitten zeuren dat ze altijd spijkers en schroeven laten vallen. En dat je die dan bij bosjes terugvindt later. Dat zou ‘spijkers op laag water zoeken’ zijn. Ben ik niet van.

 

Ik wil het (deze keer) ook niet hebben over hun merkwaardige gewoonte dat het object waarmee ze bezig zijn, op dat moment het enige belangrijke in hun leven is. Dat het eventueel door henzelf gemaakte vorige object ineens met voeten getreden mag worden, vuil mag worden en/of desnoods mag beschadigen. Heb ik het echt niet over. Nu niet. Andere keer misschien.

 

Maarrrr… Hoezo?
 

Hoezo moet er altijd meteen door de hele verre omgeving meegenoten worden van een keihard toeterende radio? Hoezo??? En als je dan in de pauze aan ze vraagt of ze dit of dat op het nieuws gehoord hebben… nakko. Niets gehoord. Hoezo moet dat ding dan aan?

 

Ikke niet begrijp

 

PS. Als ze nou  Radio Franska op hadden staan… ja, dan was er niks aan het handje natuurlijk.;-) Met al die lekker Italiaanse muziek die er nu op staat. Heb je het al gehoord?

 

 

Door Franska

 

Fotografie portret: Esmee Franken. Visagie: Linda van Ieperen. Haarstylist: Mandy Huijs.