Heel knap van mezelf

 

Normaal zou ik me niet ingehouden hebben, dus er was dus in elk geval iets niet helemaal normaal, want ik hield me nu wel in.

 

Ken je die mop van ze hadden griep? Nou, dat hadden ze niet. Tenminste niet als ik de huisarts mag geloven die ik deze week sprak. ‘Ja, tuurlijk Franska, tuurlijk! Iedereen heeft de griep, de huisartsenposten en alle huisartsen hebben het er al weken druk mee. Maar weet je dat het allemaal onzin is? Hier in het dorp hebben hooguit acht mensen echt griep’.

 

Nou had ik hem dus niets gevraagd over mijn griep of zo. En ben ik ook nog eens zo iemand die altijd als een ander moet niesen en snotteren en dan zegt dat ie griep heeft denkt: ‘Ga een eind fietsen, dat is een verkoudheid, geen griep. Als je echt griep hebt, dan voel je wel iets anders’. Geen idee waarom ik dat altijd denk, want ik heb het nooit. Dus officieel kan ik er niet over meepraten. Maar nu dus wel.

 

Ineens kwam ik bijna niet meer vooruit

Had ik een ongelofelijke spierpijn in armen, schouderbladen, benen, nek en weet ik veel waar allemaal nog meer

Echt helemaal geen zin om te eten. Moest er niet aan denken (en dat is bij mij zeer zeldzaam)

Wilde ik alleen nog maar in bed liggen

Had ik verhoging

Ontzettende knetterde koppijn

Last van licht

Deed m’n hele gebit zeer

En al m’n holtes in m’n gezicht

Niesen ook

En op niets af hoesten de hele tijd

Misselijk

Liep het water uit m’n ogen

En zo kan ik nog wel even doorgaan

 

Weet je genoeg? Oh. Nou ik wist in elk geval genoeg. Maar een discussie met een huisarts aangaan over of ik wel of niet griep heb? Geen energie voor, ook niet nadat het al begon weg te ebben. En by the way? Wil ik zo graag gelijk hebben? Nou, laat lekker zitten. Als je dingen zeker weet, dan weet je dingen zeker. Hoezo zou je erover gaan discussiëren. Had de huisarts waarschijnlijk ook helemaal geen zin in. In elk geval ik niet.

 

Maar mooi dat ik griep had. En echt hartstikke ziek was. Was. Want ooit gaat het namelijk ook weer over. Gelukkig.

 

 

Door Franska

Fotografie portret: Esmee Franken. Visagie: Linda van Ieperen. Haarstylist: Mandy Huijs.