Gezien op onze homepage?

Hier heb ik ineens een merkwaardige hobby aan overgehouden. Moet nog oppassen dat het niet misgaat.

 

Als je naar onze homepage gaat, even hier klikken: www.franska.nl, ga je beter begrijpen waar ik het over heb. Ik wilde een trekker tekenen voor de gif (bewegende tekening) van deze week. Even klikken dus en wachten tot je hem langs ziet rijden.

 

TREKKER?

 

Ja, trekker, zo noemden wij vroeger een tractor altijd. En nog. Volgens mij gebruikten alle boeren het woord trekker en alle stadse mensen spraken van een tractor. En dat zeiden ze echt met een A. Heb er geen enkel bewijs voor, dat het met stads en boer te maken heeft, want ik heb het nooit gecontroleerd. Ik kwam gewoon vroeger veel ‘bij de boer’ in het weekend, omdat dat m’n opa en ooms boer waren. En terug op school op maandag vonden ze waarschijnlijk dat er niets klopte van mijn verhalen over het boerenleven. Ik hield wijselijk m’n mond.

 

Maar goed, als je dan ineens een trekker wilt tekenen, blijkt toch dat je geen idee hebt hoe zo’n ding er precies uit ziet. Dus ben ik maar eens gaan googelen. Ik vond de John Deere het mooiste. En die heb ik dan ook als voorbeeld genomen. Niet controleren hoor, want er zit wat ‘dichterlijke vrijheid’ aan mijn uitvoering natuurlijk.

 

Ik heb aan dat tekenen wel iets overgehouden. De merkwaardige afwijking om bij elke trekker die ik nu zie te kijken of het een John Deere is. Dus zo af en toe zit ik helemaal omgekeerd in de auto om het te checken. Groen met geel is de gemakkelijkste truc om ze te herkennen, maar soms zitten er ook andere merken tussen die die kleuren hebben – en dat moet nu natuurlijk even bekeken worden. Moet mezelf af en toe serieus toespreken dat ik niet de halve tijd omgekeerd in de auto ga zitten, als ik tussen de landerijen doorrijd. Straks heb ik nog een aanvaring met zo’n ding. Lijkt me niet gezellig.

 

 

Pssst… of liever… joehoe! Er staat een nieuwe playlist te wachten op je. Op Radio Franska. Dus als je zin hebt om te swingen of mee te zingen. Of gewoon zin hebt in een gezellig muziekje….van harte welkom. Gewoon even op het dansende kuikentje of op het radiootje klikken. Veel plezier.

 

 

 

Door Franska

 

Fotografie portret: Esmee Franken. Visagie: Linda van Ieperen. Haarstylist: Mandy Huijs