4 mei

En moet dat elk jaar opnieuw? En nu nog steeds? Want hoe lang is het al niet geleden…. Nou, daar kan ik kort over zijn.

 

Of we op 4 mei de slachtoffers van de Tweede Wereldoorlog moeten herdenken? Ik begrijp niet waarom daar keer op keer weer discussies over gevoerd worden. Dit jaar zelfs een of andere gekke beweging die heel veel lawaai wilde gaan maken tijdens onze twee minuten stilte. Laat ze naar een heel verre planeet verhuizen. En nu houd ik me nog in… (met moeite..)

 

Zolang er mensen zijn die de verhalen kunnen vertellen, al is het uit overlevering, uit de tweede, derde, vierde, of wat kan mij het schelen hoeveelste hand…

Zolang er mensen zijn die zich de verhalen herinneren…

Zolang er idioten rondlopen die de gruwelijkheden kunnen bedenken, die tijdens die vreselijke oorlog hebben plaatsgevonden…

 

Zo lang moeten we het doen, dat herdenken.

En blijven doen.

En dat betekent dus ALTIJD.

 

Ik zei het al. Ik kan er kort over zijn.

 

 

Door Franska

Fotografie portret: Esmee Franken. Visagie: Linda van Ieperen. Haarstylist: Mandy Huijs