Dus ik heb een snor

Moet je best lomp zijn als je me dat zomaar naroept op straat. Deze dame deed dat gewoon.

 

Een vriendin vertelde me dat ze een afspraak heeft met haar zus: wanneer ze elkaar zien, dan zouden ze elkaar erop attenderen als ze een donkere haar op de bovenlip van de ander zouden zien zitten. Wel handig als je zo’n afspraak hebt, vind ik. En ze zouden dan niet meteen hardop zeggen wat er aan de hand was, want dan horen anderen het misschien ook. Het codewoord is ‘krik-krak’. En dan weten ze dus allebei meteen hoe laat het is.

 

Nou, dat niet iedereen zo subtiel is, merkte ik toen ik op een markt langs een stalletje van wat dames liep. Ik zag er allemaal felgekleurde plastic dingen liggen, maar was met een vriendin aan het kletsen, dus ik lette even niet verder op, totdat een van de twee dames van het stalletje voor onze neus sprong en vertelde dat dit spiraal-achtige knalroze ding een perfect apparaat was om je snorharen mee te verwijderen. Gewoon even zus en zo doen op je bovenlip, dan rollen en trekken en weg was je snor.

 

 

Wij hadden geen tijd voor dit soort flauwekul, veel te druk met elkaar, dus zei ik dat we niet geïnteresseerd waren en liepen we al pratend verder. Waarop de dame met het roze ding in haar hand ons nariep: ‘Oh, dus jij blijft gewoon zo lopen met die snor?’ M’n mond hangt nog open van verbazing als ik er weer aan denk. En oh ja, wel meteen weer een gratis facelift natuurlijk.

 

Door Franska

Fotografie portret: Esmee Franken. Visagie: Linda van Ieperen. Haarstylist: Mandy Huijs.