Dat gaat naar Den Bosch toe

Jolanda: Den Bosch – of  ’s-Hertogenbosch officieel, maar goed ik vind Den Bosch gezelliger klinken – is heerlijk om een dagje te winkelen of gezellig rond te wandelen, de Binnendieze te bevaren en noem maar op. Hieronder negen leuke adresjes om je dag nóg (daar heb je hem weer) gezelliger te maken. En heb je er nog niet genoeg van, dan plak je er nog een dagje achteraan, want zoals je weet: Brabantse nachten zijn lang.

 

1 Bossche bollen

 

Parijs heeft zijn La Durée met zijn macarons maar wij hebben toevallig Banketbakker Jan de Groot met zijn Bossche Bollen (zijn nog groter ook). Je kunt er eerst even lekker een kopje koffie drinken maar je kan ze natuurlijk ook voor het thuisfront meenemen want ze zitten vlakbij het Station. O ja, laat je niet afschrikken door de lange rij want het gaat echt razendsnel, en voor de lunchroom de rij links passeren.

 

2 Op zoek naar een leuke bril of zonnebril,

 

dan is opticien van Warmerdam het adres waar je moet zijn. Ze hebben echt een prachtige collectie en verassende merken, maar het allerbelangrijkste waar het hier om draait is kwaliteit en service, service en nog eens service.

3 Nog zo’n begrip in Den Bosch

 

en ver daar buiten is Lia Staring. Deze vrouw heeft echt de prachtigste schoenen in haar winkel. Haar kinderschoenenwinkel Piccolino betreed je op eigen risico: echt niet dat je daar met lege handen naar buiten kunt komen

4 Benieuwd waar tout Den Bosch haar kousen haalt?

 

Nou, bij Blom, en dat al meer dan 60 jaar want zolang bestaat deze gespecialiseerde kousenwinkel al.

 

Dus ben je op zoek naar die ene panty of juist een paar wollen sokken, grote kans dat je hier slaagt.

5 Op zoek naar een leuk interieurcadeautje..

 

 

net die ene riem of die heerlijke sjaal voor je vriendin of voor jezelf, grote kans dat je dan bij Robbie’s slaagt want deze conceptstore heeft echt voor ieder wat wils. Nog een groot bijkomend voordeel is het café. Je waant je meteen in een Franse bistro, dus ideaal om je dag te beginnen met een petit dejeuner of natuurlijk om gewoon een koffietje te doen. Oh ja, en de lunch is ook een aanrader.

6 Het prachtige sieradenmerk

 

 

Lott Gioielli, opgericht door twee Bossche dames, verovert de wereld, en de prachtige brandstore staat toch maar mooi in hun eigen hometown. Wist je trouwens dat onze koningin Maxima ook groot fan is? Ze wordt regelmatig gespot met één van hun creaties in heur koninklijke oortjes.

 

 

 

7 Op zoek naar een leuke outfit?

 

Ga dan zeker even bij Juul naar binnen. De prachtigste merken hangen in dit gezellige boetiekje, en alles met zorg uitgezocht. En mocht je toevallig met je dochter op stap zijn, loop dan ook zeker even bij het jongere zusje Jutt naar binnen. Zeker weten dat jij de show steelt op het volgende feestje.

 

8 Nog een pareltje is Westside.

 

In 1982 begonnen als klein boetiekje (waar ze toen al Dieselspijkerbroeken verkochten, waar vooral manlief fan van was) en inmiddels uitgegroeid tot prachtige winkel (waar nu zoonlief niet uit weg te slaan is). Geweldige sieraden van prachtige ontwerpers, hebbedingetjes en de geweldigste fashionitems. Binnenstappen is wel gevaarlijk want eenmaal hier geweest wil je steeds weer terug.

9 Knopen, band, ritsen, stoffen:

 

Je kunt het zo gek niet bedenken of Hoofs Fournituren heeft het in de winkel liggen. En wat natuurlijk ook niet kan ontbreken in Den Bosch Shopping is het filiaal aan de overkant, namelijk een complete feestwinkel. Want zeg je Den Bosch, dan zeg je natuurlijk Oeteldonk, met zowel de meest hilarische outfits als de oude, vertrouwde boerenkiel. 

 

 

De Brabantse Jolanda is moeder van vijf kinderen en ziet er graag leuk en hip uit. Dat lukt haar heel goed met haar ‘maar’ 1.58 meter en een klein maatje meer.