De week van Janny

Janny is opzoek naar de nieuwste eetsensatie van Nederland. Jouw recept misschien?

 

Als je naar dit filmpje van Tijd voor Max kijkt denk je waarschijnlijk dat het een hilarisch programma gaat worden: De nieuwe Lekkerbek. Maar we gaan serieus op zoek naar een nieuwe eetsensatie. Wat dat gaat worden? Ja dat is helemaal afhankelijk van alle ideeën die we opgestuurd krijgen. Dus ik hoop eerlijk gezegd op jullie inbreng en grote creativiteit.

 

André van Duin presenteert De Nieuwe Lekkerbek

? NIEUWS! ?André van Duin gaat het programma De Nieuwe Lekkerbek presenteren. En Janny van der Heijden is de wandelende encyclopedie van het programma ? Als het al maar half zo grappig wordt als deze bekendmaking komt het wel goed! Haha!? Vanaf 1 augustus, Omroep MAX, NPO 1

Geplaatst door Tijd voor MAX op vrijdag 11 mei 2018

 

Denk vooral mee en als je misschien vrienden, vriendinnen, familie of kinderen hebt die een waanzinnig innovatief idee hebben op het gebied van eten, geef jezelf of hen dan alsjeblieft op. Het kan nog.

 

 

 

Wat de bedoeling is?

Vanaf 1 augustus wordt op NPO1 De nieuwe Lekkerbek uitgezonden bij MAX.  In dit programma gaan we op zoek naar de nieuwe Nederlandse eetsensatie. Heb jij een briljant nieuw idee voor bijvoorbeeld een supergezonde of originele snack, een groentebal boordevol vitamines die zelfs voor kinderen onweerstaanbaar lekker is, een vegetarische kaas met romige smaak, een kauwgom die je honger stilt, een kruidenzout, een dorstlessend ijsje, een lekkere eiwitrijke insectenhap of juist een  zoet taartje op basis van fruit? Niets is te gek, zolang het maar maakbaar, nieuw en lekker is en ook interessant voor anderen. André van Duin en Marlijn Weerdenburg (ja inderdaad, die van Danni Lowinsky) gaan de presentatie doen, ik zal één en ander aan achtergronden gaan toelichten en er komt een jury die alle ideeën gaat beoordelen. In de jury zitten een chef, een patissier, een culinair journalist en een BN’er die van eten houdt. Zij zullen uiteindelijk samen bepalen wie het allerbeste eet-idee heeft en wat de nieuwste eetsensatie wordt. Het wordt dus geen kookshow of kookwedstrijd, maar een zoektocht naar iets dat nog niet bestaat en waar we allemaal blij van worden. Drie auditierondes, een halve finale en de uiteindelijke finale; vijf woensdagen lang de hele maand augustus.

 

Speciaal voor Franska.nl ga ik jullie natuurlijk, wanneer de serie loopt, meenemen voor een kijkje achter de schermen (met foto’s). Zodat jullie extra méé kunnen genieten.

 

 Opgeven kan hier.

 

Door: Janny van der Heijden

 

Janny van der Heijden draagt graag jurken, pakjes en hoge hakken. Bekend als stijlvol jurylid van Heel Holland Bakt en presentatrice van Landinwaarts, schrijft ze dagelijks over eten, drinken en koken en proeven. Dat doet ze elke zondag bij ons. Janny schreef verschillende kookboeken. Ze heeft twee zoons en is oma van twee kleindochters.