Vrouwengedachtes

Iets met kleding en eten en je slaapt er goed op!

 

Wat zal ik morgen aantrekken? Wat voor weer zou het ook alweer worden? In gedachten ga ik naar mijn kledingkast. Ik kies een broek. Natuurlijk kies ik een broek, want ik loop zowat alle dagen van het jaar in een broek. Is grijs oké? Grijs is zeer oké en je kunt er alle kanten mee op. Schoenen? Sneakers! Liever dan welke schoenen dan ook. Witte, wit is altijd goed. Eigenlijk zou ik best nog een extra paar kunnen gebruiken. En dan de vraag wat komt er óp die broek? Kleurtje of wit of zwart? Wolletje of katoen? Ik ga nog een keer terug naar de kast maar het lukt al niet meer om er in te kijken, want ik slaap alweer.

 

Soms, als ik in het holst van de nacht wakker word omdat ik naar de wc moet of zo, en daarna bang ben om niet meer te kunnen slapen – wat dan ook prompt niet meer lukt – dan doe ik ‘wat zal ik morgen aantrekken?’.  Werkt als een tierelier. Net als ‘wat zullen we morgen eten?’ trouwens.

 

Eten . . . morgen . . . Eten we met z’n tweeën of verwachten we mensen? Wordt het een kookboek of een recept uit de ouwe doos? Ik zie alle kookboeken voor me, gerangschikt op schrijver en thema, al die kleurrijke ruggen keurig opgelijnd in de boekenkast. Kan ik bij elk boek een recept bedenken dat ik eruit maakte? Vaak ook is de supermarktversie de meest effectieve. Kijken wat ik zoal tegenkom en daar dan iets mee verzinnen. Ik begin bij de groenten, want die liggen meteen bij de ingang. Spinazie, mijn all time favorite. Wat daar al niet allemaal mee kan! Soep van maken, met dikke yoghurt en knoflook en citroen en komijn. Of iets met een ovenschotel en kaas en puree. Of in een salade. Dadels gingen erin toch? Maar wat nog meer? Ik kan er zo snel niet meer opkomen. Niet nodig ook.

 

Welterusten!

 

Door: Brigitte Bormans

 

Brigitte werkte jarenlang als culinair journalist en heeft twee kookboeken op haar naam staan. Sinds 2004 is ze directeur/eigenaar van Erfgoed Logies. Zonder schrijven kan ze niet. Franska zag wel iets in haar columns. Die gaan over haar leven, over vriendschappen, over liefde en over haar huwelijk dat gepland staat voor komende zomer. Brigitte heeft een stiefdochter, stiefzoon en dochter uit haar eerste huwelijk. Met haar verloofde heeft ze Jip: een plaatje van een Australian Sheppard.