Doe eens je best

 

Je hebt ook vast wel eens een pyjamadag. Zo eentje waarop je de boel het liefst op z’n beloop laat.

 

Alles wappert vrolijk langs je lijf, inclusief je boezem. En je joggingpak is je grootste vriend. Maar het is niet de bedoeling dat die outfit dagelijks uit je kledingkast komt. Want als ie een blijvertje is, moet de modepolitie toch echt ingrijpen.

 

Soms zie ik ze bij het schoolplein staan. Je kent ze wel, die ontplofte moeders in een joggingpak, met van die scheve voetjes op namaak-UGGs, wat eigenlijk gewoon pantoffels zijn. Het haar net zo uitgezakt als het humeur. Voor hen is elke dag pyjamadag. Kijk, dat is toch zonde?! Niets menselijks is me vreemd hoor, maar ik snap het gewoonweg niet. Jezelf een pietsie opdoffen, dat doe je niet voor de buren, maar toch vooral voor jezelf?

 

Nu trippel ik ook niet altijd op hakken rond in een outfit waarmee ik zo naar een feestje kan. Zo hip ben ik echt niet. En ik weet ook niet zo goed wat ik aan moet trekken als m’n humeur niet meezit. Maar dan doe ik altijd wat gezelligs aan, dat makkelijk zit en een beetje kleur geeft aan m’n dag. Puur voor mezelf. Lekker luchtje, bellen in mijn lellen en dan kan ik de hele wereld aan. Door jezelf een beetje aandacht te geven, fleur je enorm op. En als je dan in de spiegel kijkt, staat er een ander mens naar je te glimmen. Toch veel frisser dan die uitgebluste gangsterlook?

 

 

Wat trek jij aan op zo’n laat-maar-waaiendag? Heb jij een te strakke outfit voor de dagen dat niets mag knellen? Misschien is het dan een idee om in een nieuwe look te investeren. Een lekker kleurig warm vest en een goede spijkerbroek met stretch. Kijk, dat zit ook heerlijk, staat stukken leuker en je kunt er zo de deur mee uit.

 

Ik ben benieuwd wat ik de komende week op het schoolplein aantref… Wordt vervolgd.

Door: Redactie Franska.nl

Afbeelding van Redactie Franska.nl