By the weetje

Laat ze drogen. Om er nog maanden van te genieten…

 

Wist je dat we sinds 8 juni al geen regen meer hebben gezien in Nederland?. Schrik je wel een beetje van, hè? Hoe gaat dat zometeen met al die mooie bloemen die langs de weg en in tuinen zo prachtig aan het bloeien zijn. Tja, we willen natuurlijk niet dat ze verleppen door die droogte, maar dat voorkomen is lastig. Om te zorgen dat je nog lang van je mooie bloemetjes kunt genieten kun je ze laten drogen. Zo gedaan en je geniet er nog maanden van. Volg de stappen hieronder om ze op de juiste manier te drogen. Doe ze daarna in een vaas, of in een fotolijstje. Hartstikke leuke versiering in huis als de zomer voorbij is en de koude herfst weer binnenstroomt.

 

Stap 1

Verzamel uit de tuin of de vrije natuur mooie bloemen, takjes en blaadjes. Houd hierbij in gedachten dat de natuur zo min mogelijk hinder ondervindt van jouw creaties.

 

Stap 2

 Pers ze zo snel mogelijk. Plaats een stuk vloeipapier op een krant. Plaats hierop de bloemen, zonder dat ze elkaar overlappen.

 

Stap 3 

Leg hier overheen voorzichtig weer een vel vloeipapier en hierop weer een krant. Herhaal dit als je meerdere vellen vloeipapier met bloemen hebt.

 

Stap 4 

Leg hierna voorzichtig de hele stapel op een groot boek en leg hier bovenop ook een zwaar boek. Doe deze stapel in een plastic zak met een zakje silicagel (een droogmiddel), zodat de zak een stabiele luchtatmosfeer krijgt.

 

Stap 5

Laat dit een week zo liggen. Wees geduldig. Kijk er niet stiekem naar, want dan heb je kans dat de boel verschuift. Na een week kun je checken of het goed is. Is het nog te vochtig, doe er dan een nieuw zakje droogmiddel bij.

 

Door: Danique van Leeuwenstijn

 

Danique is coördinerend redacteur bij Franska.nl. Haar vriend woont en werkt in het Londen. Zelf is ze gek op reizen, shoppen en wijn. Samen met haar broer woont ze in het hartje van Amsterdam