By the weetje

Even opscheppen. En meteen nog een weetje voor de zondagochtend.

 

Nee, nee, nee, je mag echt geen camera mee naar binnen nemen.

 

Maar m’n i-Phone toch wel?

 

Dat mag. Maar je mag er geen foto’s mee maken.

 

Waarom eigenlijk niet?

 

Omdat dat nu eenmaal zo afgesproken is.

 

Oké… jammer…, want je wilt natuurlijk best even met La Loren op de foto, als je for-once-in-a-lifetime de kans krijgt haar te interviewen. Ik heb het er al eens over gehad. Toen we klaar waren met het interview, vroeg ik haar gewoon toch maar even of ze met me op de foto wilde? Tuurlijk! Ze trok me dichter naar zich toe op de bank en degene die met me mee was maakte er eentje. Van de zenuwen natuurlijk hartstikke onscherp. Vervolgens wilde hij er zelf ook op. En als klap op de vuurpijl de mevrouw die ons ten strengste verboden had foto’s te maken. Die wilde dan zelf ook wel even. Ik heb dus die andere twee gefotografeerd. En die wel scherp.  Ben er nog altijd zo trots op, dat ik hem (ook al is ie onscherp), rustig aan iedereen laat zien. Bij deze dus.

 

Daarna signeerde ze ook nog een foto voor me, waarop ze me bedankte voor de cadeautjes die ik meegenomen had. En ze wenste me nog een heel fijne vakantie (ik was op weg naar Toscane). Naar het dorp waar Marcello Mastroianni ooit woonde. Had ze meteen nog een paar leuke tips. Kortom. Gewoon een leuke, lieve, spontane vrouw.

 

 

Wacht
 

Ik had nog een weetje beloofd voor de zondagochtend. Wist je dat Sophia eigenlijk Sofia heet? Dat haar naam alleen maar veranderd is om hem interessanter te maken qua artiestennaam? En wist je dat Sophia die uit Napels komt, daar nog jarenlang door iedereen werd aangesproken als ‘Sop Hia’? Deden ze expres die Napolitani. Ze waren gewoon beledigd dat ze haar naam verloochende. Gevoelige types daar blijkbaar…

 

En oh ja. Sophia zoende me dus ook nog zomaar spontaan, toen ik afscheid nam. Nog steeds m’n wangen niet gewassen natuurlijk.

 

Door Franska

 

 Fotografie portret: Esmee Franken. Visagie: Linda van Ieperen. Haarstylist: Mandy Huijs.