By the weetje

Nou ben ik geen ijs-eter. Ook niet zo makkelijk te verleiden met een ijsje, maar er zijn toch wat mensen goed bezig tegenwoordig. Deze bijvoorbeeld.

 

Niet dat ik nou zo goed op de hoogte ben van allerlei streek- en landwinkels bij mij in de buurt hoor, maar ik heb wel een vast adres voor de asperges hier in Brabant en daar zag ik op een dag dus ineens ijs. En normaal kan ik aan bijna al het ijs voorbijlopen. Ik zal ook nooit ijs als toetje bestellen als ik ergens eet. Maar toevallig zag dit er wel erg leuk uit. En toevallig heeft het ook een hele leuke naam: Marja’s Zuivelijs. En toeval drie, het was die dag ook nog eens heel warm. Tja…toen ging het mis.

 

En nu krijg ik al bijna de smaak van Marja’s ‘Karamel met een vleugje zout’ in m’n mond als ik in de buurt rijd en nog minstens vijf kilometer van de aspergeboer verwijderd ben. En zo rijd ik dus per ongeluk zomaar af en toe die kant op, terwijl ik helemaal geen asperges nodig heb… Dit heet misschien wel verslaafd?

 

Dus… hier volgt een heel belangrijke tip: als je niet wilt dat het met jou ook misgaat, klik dan gewoon niet op deze link:

 

Mijn favoriet staat trouwens nog niet op haar site…

 

 

Door Franska

Fotografie portret: Esmee Franken. Visagie: Linda van Ieperen. Haarstylist: Mandy Huijs

Beeld: Zuivelijs