BN’er? Ik?

Hele volksstammen zouden er een moord voor doen. Ik weet er weer geen chocola van te maken natuurlijk.

 

Vanmiddag dus. Officiële opening van een expositie met portretten van een hele lading BN’ers die ooit geïnterviewd zijn voor het prachtige journalistenmagazine VillaMedia. Humberto Tan, Barbara Barend en Arnold Karskens, Derk Sauer, Marianne Zwagerman en nog ik weet niet hoeveel meer geïnterviewden zijn ook nog eens op een bijzondere manier geportretteerd door TRIK©.

 

Ik ook

 

En dan worden we nu ineens met z’n allen tentoongesteld. Hangen we dus aan de muur. In een serieus kunstcentrum. Dus ineens ben ik zomaar kunst. En een soort van BN’er ook nog tussen al die anderen. Benieuwd hoe dat voelt straks. 

 

Eerlijk gezegd vond ik het, toen het interview verscheen, al een heel prachtig portret, dat de kunstenaar had samengesteld uit allerlei dingen die hij van me had weten te achterhalen. En dan herkende je ook nog eens heel duidelijk m’n gezicht. Knap. Je weet zelf meestal wel wat er qua tekst verschijnt als er iets over je geschreven wordt, maar het beeld is altijd toch maar afwachten. Kan de boel maken of breken. Nou, dit beeld maakte alles goed wat er eventueel door mij aan ‘foute’ opmerkingen gemaakt was

Enfin… straks hangt het dus ineens aan de muur… Spannend!

 

Wil je het ook .zien? Op naar Haarlem. Je kunt er vanaf morgen naar gaan kijken; de tentoonstelling HEADLINES, journalistieke portretten van TRIK© is nog t/m 9 juni te zien bij Kunst centrum Haarlem, Gedempte Oude Gracht 117-121.

 

 

 

 

Door Franska

 

Illustraties: TRIK@. Fotografie portret: Esmee Franken. Visagie: Linda van Ieperen. Haarstylist: Mandy Huijs