Tijd voor wijn

 

Ken je dat? Je wil heel graag naar huis en dan sta je muurvast op de snelweg.

Nou, daar heb ik wel iets op gevonden.

 

Het wordt steeds drukker op de weg en tegenwoordig sta je op de gekste tijden in de file. Ik zit dan met vlekken in mijn nek achter het stuur. Vooral op vrijdagmiddag wil ik na een lange week lekker naar huis, met m’n beentjes op de bank en een wijntje in de hand aan het weekend beginnen. Ik rijd drie keer per week met de auto op en neer naar de redactie in Amsterdam. En laat ik je vertellen: dat is één van de drukste routes van Nederland. Daar kun je écht hopeloos in de file vastlopen, smachtend naar die bank en die wijn en dat weekend. Ik heb vaak dikke pech en moet dan aansluiten in een lange rij van auto’s die hetzelfde idee hebben als ik. Zucht. En het is al helemaal irritant als ik zo’n bumperklever achter me heb staan die denkt dat ie harder kan gaan rijden, terwijl iedereen om ons heen toch echt hartstikke stilstaat. Dat is meestal zo’n snelle jongen met een grote zonnebril in een veel te dure glimmende auto. Ik zet dan altijd stiekem mijn ruitensproeier aan, zodat de voorruit van die bolide achter mij ook kliedernat wordt. Oeps, sorry hoor!  

 

Maar ik heb de oplossing gevonden. Ik heb een app op mijn telefoon gezet die ervoor zorgt dat ik die rotfiles als de beste kan ontwijken. Waze heet die. Ik rijd met mijn nieuwe app via de mooiste plekjes langs de snelweg en lach iedereen uit die nog steeds stilstaat, terwijl ik al bijna thuis ben. Echt superleuk is dat ik zelf de instructies van het navigatiesysteem kan inspreken. Ik heb het geprobeerd met gekke stemmetjes, maar daar werd ik dan weer te snel door afgeleid en dat was niet zo handig. Maar je kunt ook kiezen uit een aantal voorgeprogrammeerde stemmen. Ik houd heel erg van de stem van de Vlaamse Bram. Amai zeg, dan wordt het zelfs nog gezellig in de file. Misschien wil Bram ook een wijntje? Goede reis!

 

 

 

 

Door: Irene Smit