Dit is de zomer van de lipgloss

Anita: Dit is de zomer van de lipgloss. Je lippen mogen weer glanzen. Maar let op, er zijn zoveel verschillende soorten lipgloss. Bedenk eerst wat je wil voordat je tot aanschaf overgaat. Je kunt kiezen voor lipgloss die bijna onzichtbaar is of juist het andere uiterste: supergepigmenteerde lipgloss waarbij de kleur nauwelijks nog van je lippen gaat

 

Dit is de zomer van de lipgloss. Er zijn zoveel verschillende soorten lipgloss en er is zoveel mogelijk dat je echt eerst op de verpakking moet kijken wat voor soort lipgloss je koopt. Al moet de lipgloss wel aan een aantal eisen voldoen: ik wil dat er een beetje kleur in zit, een beetje glans, en hij mag niet plakken. Eigenlijk wil ik dat niemand ziet dat ik lipgloss gebruik, maar dat ik toch knapper lijk.

 

Lipstick of lipgloss

Lipgloss heeft een dunne, vaak vloeibare of gelachtige substantie. Je kunt ‘m direct op je lippen aanbrengen of over de lipstick aanbrengen.

 

Een lipstick heeft een dikkere en hardere structuur en er zit meer kleurpigment in, zodat de kleur langer blijft zitten en volledig dekkend is. Een lipstick blijft langer zitten vanwege de drogere structuur.

 

De verschillen in lipgloss

Was een lipgloss vroeger vooral bedoeld om je lippen te verzachten en glans te geven, tegenwoordig zijn er heel veel verschillende soorten lipgloss. Zo heb je veel variaties in de kleurintensiteit, van transparante lipgloss tot hoog-gepigmenteerde lipgloss die echt lang op je lippen blijft zitten. De glans van de lipgloss verschilt ook enorm, van mat tot hoogglanzend. En sommige soorten lipgloss zijn verrijkt met vitamine C of vitamine E zodat je je lippen direct verzorgt. Voor een opdikkend effect van je lippen heb je volume- of plumping-lipgloss. Kortom, er is voor ieder wat wils.

 

Welke kleur?

In principe kun je dezelfde tinten kiezen als die van je lipstick. Heb je een lichte huidskleur dan staan zachte tinten mooier, zoals roze en perzik. Als je wat ouder bent zijn beige en roze tinten mooi en natuurlijk. Heb je een wat donkerder huid dan kun je bijna alle kleuren hebben, van nude tot aubergine.

 

Tip: probeer de lipgloss altijd uit op je hand, dan kun je de glans en kleurintensiteit goed inschatten!

Tip: Deze zomer zijn gekke kleuren in, dus probeer eens een groene of een blauwe lipgloss.

Tip: Hoogglans is weer terug in het modebeeld, maar let op, hoogglans kan ook ouder maken.

 

Dit zijn mijn negen favorieten:

 

1 Glanzende lipgloss met hydraterende en beschermende werkstoffen Bourjois gloss effet 3D € 9,99

 

 

 

2 Lipgloss met tintelend en verkoelend effect voor vollere lippen Hema € 4,50

 

 

 

3 Lipgloss met intense kleuren die extreem lang blijft zitten, in matte of satijnglans versie Rimmel Stay Satin € 6,99

 

 

 

 

4 Verzachtende lipgloss met 3D effect voor een glanzend resultaat Kiko € 5,50

 

 

5 Lipgloss  met kleurpigment en vitamine E voor zachte lippen &Other Stories € 15

 

 

 

6 Een vloeibare gloss die de lippen voller, gladder en frisser doet lijken Clinique Chubby Plump & Shine € 17,60

 

 

 

7 Lipgloss met zachte mousse-achtige structuur met ‘frosted’ effect MAC lipgloss € 14,50

 

 

 

8 semitransparante lipgloss met glinsterende finish H&M € 5,99

 

 

 

9 Matte lipgloss met intense dekking en langdurig effect, kissproof Inglot € 20

 

 

 

 

Door : Anita Wilemars

 

Anita Willemars volgt al ruim 25 jaar alle trends op de voet. Voor Franska.nl vlogt ze o.a. wekelijks over nieuwe beautyproducten en laat ze zien wat wel en zeker ook wat niet werkt.