Vinotherapie

Wie van een wijntje houdt wil dit wel even lezen…

 

Laat het bad met wijn maar vollopen. Want wijn is niet alleen heel lekker, maar ook nog eens goed voor je. Het ultieme wondermiddel. Maar dat wisten we natuurlijk al. Dus snel een afspraak maken voor een dagje wijntherapie: een combinatie van wellness en wijn. Kan niet beter toch? 

 

Zo nu en dan een glaasje wijn is goed voor je hart en je bloedvaten. Maar bij de therapie gaat het allemaal om de buitenkant van je huid. Er worden dan bijproducten van wijn, zoals druivenpitten en -stelen, op de huid gewreven. Dit zou de huid helen en het lichaam versterken. Naast een heerlijke behandeling kan je ook nog genieten van een heerlijk glas… eh, nou ja, wijn. Hmm dubbelop genieten dus.

 

Een andere vorm van deze therapie is dobberen in een wijnbad. Nou, dat klinkt niet verkeerd. De druiven beschermen het lichaam tegen veroudering. Daar zorgt de werkzame stof procyanidin (OPC) voor. OPC beschermt de cellen zodat je minder snel rimpels krijgt. Daarnaast bevat de schil van de blauwe druif een kleurstof die je huid en het lichaam ontgift. En alsof dat nog niet genoeg is, krijg je ook nog een zijdezachte huid als je een behandeling ondergaat waarbij druivenolie wordt gebruikt. In de meeste gevallen bestaat het bad uit warm water en druivenpitten, koudgeperste druivenpitolie en wijnextracten.

 

In Italië, Duitsland, Frankrijk en Oostenrijk is wijntherapie al jaren bekend. Maar nu kan je ook in Nederland genieten van een bad vol. Snel even je agenda pakken en een dag vrijhouden voor dit heerlijke wondermiddel. Want zeg nou eerlijk: wie wordt er nou niet helemaal warm van de combinatie welness en wijn?

 

Door: Danique ten Boer